פיזי או רגשי?
מה ההבדל בין סיפוק פיזי לרגשי ומי מהם עדיף? / מאת יואב ברנזון
סיפוק פיזי
סיפוקים פיזיים הם בדרך כלל סיפוקים מיידיים, שטחיים, מהירים וחלקיים מאוד. למשל, סיפוק מיני מהיר, סיפוק של אכילה מהירה, סיפוק של צריכת כמויות אלכוהול, סיפוק של עישון סיגריה, סיפוק של צריכת סמים, סיפוק של קבלת כסף מהיר וכיו"ב.
סיפוקים פיזיים הם סיפוקים הבאים ברוב המקרים על חשבון הסיפוקים הרגשיים משום שהשניים אינם יכולים להתקיים בו-זמנית. לכן, במקרים רבים אחרי הסיפוק הפיזי המהיר ישנה תחושת אשם, קושי, דיכאון, דכדוך, תחושת החמצה או תסכול הנובע מהחסך הרגשי שנוצר במהלך הסיפוק הפיזי וההרגשה הלא שלמה המלווה כל סיפוק פיזי שטחי.
סיפוק רגשי
סיפוקים רגשיים הם בדרך כלל סיפוקים איטיים, ארוכי טווח, עמוקים, מלאים ושלמים מאוד. למשל, מיניות אינטימית, אכילה בריאה, בנייה כלכלית ארוכת שנים, זוגיות אוהבת, ארוחת גורמה, חוויה תרבותית איכותית וכו'.
סיפוקים רגשיים באים ברוב המקרים על חשבון הסיפוקים הפיזיים, והם דורשים הקרבה או דחייה שיטתית של סיפוקים פיזיים מידיים. אלא שאחרי סיפוק רגשי אנו מרגישים דווקא שלמים ולא חסרים – למרות שהקרבנו את הסיפוק הפיזי שלנו – וההרגשה המלווה אותנו היא הרגשה חיובית ותחושת גאווה אישית ושלמות עצמית.
איפה כדאי יותר להשקיע?
סיפוק רגשי הוא שלם, מקיף, מהנה ואמיתי יותר – ולכן כדאי ועדיף להשקיע יותר בסיפוקים רגשיים ופחות בסיפוקים פיזיים, גם אם פירוש הדבר הוא הקרבת הסיפוק הפיזי כדי להגיע לסיפוק הרגשי.
ככל שאנו מקבלים סיפוקים רגשיים – כך אנו רגועים, שלמים ונהנים יותר מהחיים. הקרבת הסיפוק הפיזי הופכת עם הזמן לעניין שולי, אפילו מהנה. לעומת זאת, ככל שאנו מתמקדים בסיפוקים פיזיים ומיידיים כך אנו לחוצים, קרועים, תלושים וסובלים יותר בחיינו בטווח הארוך, משום שהצרכים והסיפוקים הרגשיים שלנו אינם מתמלאים.
וטיפ לסיום: בלי סיפוק רגשי חיינו הופכים לגיהנום. בלי סיפוק פיזי חיינו הופכים עם הזמן לגן עדן.
|