כיצד לא להתעצבן?
8 טיפים כיצד להוריד את מפלס העצבנות / מאת יואב ברנזון
(1) התעלמות טוטאלית
כשמישהו או משהו מעצבן אתכם – נסו להתעלם ממנו לחלוטין. כאשר איננו מתמקדים בגורם שמעצבן אותו אלא מתעלמים ממנו – הוא לאט לאט דועך ונעלם מחיינו.
לעומת זאת, ככל שאנו מתמקדים, חושבים ומתעסקים בגורם שמעצבן אותנו – כך הוא הולך ותופס נפח גדול ומעצבן עוד יותר בחיים שלנו.
(2) הורדת מתח בחיים בכלל
ככל שאנו יותר מתוחים ולחוצים בחיים – כך אנחנו הופכים רגישים יותר ועצבניים יותר מכל דבר קטן. הורדת מתח בחיינו פירושה פחות שעות עבודה, פחות משימות שאפתניות, פחות לחץ זמנים ויותר מנוחה והנאה.
השקיעו יותר בדברים מהנים ופחות בדברים מלחיצים. למדו לעשות סדר עדיפויות בריא בחיים שלכם כדי שתוכלו להפחית את המתח שקיים בתוככם.
(3) התמודדות עם חוסר סיפוק ותסכול
אנשים עצבניים הם אנשים שסובלים מעצב פנימי, מתסכול ומחוסר סיפוק. תסכול וחוסר סיפוק נובעים בראש ובראשונה מכך שאיננו עושים, חיים או מתנהגים כפי שאנו מרגישים, ושיש פער גדול ואף מסוכן בין המקום בו אנו נמצאים למקום אליו אנו רוצים לשאוף.
נסו לממש בפועל את החלומות האמיתיים שלכם, את ההעדפות שלכם, את הבחירות הנכונות שלכם ואת הערכים שאתם מאמינים בהם בכל לבכם – ללא פחד. אל תימנעו ואל תברחו מעצמכם – כי כך רק תגבירו את העצבנות, התסכול, החמיצות וחוסר הסיפוק שלכם.
(4) הומור בכוח
הומור הוא אמצעי להפיג עצבנות ומתח. אינכם צריכים להיות קומיקאים כדי למצוא את ההומור הפנימי שלכם – כל שעליכם לעשות הוא להרפות מעט, ולהתחיל לחשוב בצורה קומית.
בהתחלה זה עשוי להיראות מעט מלאכותי, אולם בהמשך ההומור "בכוח" יהפוך עבורכם לכלי מעשי ויעיל מאוד לעבור למצב חיובי דווקא במצבים שאתם מוצאים את עצמכם מתעצבנים על משהו או מישהו.
(5) חופשה ושחרור
שחרור מכל העומסים, המטלות והאחריות שיש לנו ונטילת חופשה מפחיתים את מפלס העומסים והעצבים בצורה משמעותית ביותר.
למדו לקחת חופשה בזמן ובמקום המתאים, נטלו חופשה לעיתים קרובות יותר ולפרקי זמן קצרים יותר כדי "לתדלק" את עצמכם בצורה שוטפת ברוגע, במנוחה, בשחרור ובתחושת חופש.
(6) בטאו את עצמכם
כעסים ועצבים נובעים מפער גדול בין הפנים לחוץ. לכן, ביטוי עצמי, התעצבנות נקודתית, פריקת מתחים ובעיקר האפשרות לדבר על מה שמפריע וכואב הם הכלים לביטוי כעסים בצורה נכונה, בריאה, יצירתית ובונה.
למדו לומר מה שמכאיב לכם, פוגע בכם, מעצבן אתכם או מתסכל אתכם – מבלי להכאיב לעצמכם או לפצוע את עצמכם בדרך. למדו להוציא את הדברים הללו החוצה לא כדי לפגוע בחזרה, לנקום או להכאיב אלא כדי לגרום לשינוי – של המציאות שלכם.
(7) המירו כעס בכוח ובעוצמה
רוב האנשים פורקים כעסים ועצבים מתוך מחשבה שכך הם "נפטרים מהם", מבלי להבין שבכך הם רק מייצרים יותר כעסים ועצבים ומתמכרים אליהם באופן לא מודע.
החכמה אינה לפרוק את העצבים לשם פריקה ושחרור אלא דווקא להמיר עצבים לאנרגיה חיובית ותורמת. למדו להמיר עצבנות לכוח, לעוצמה, למוטיבציה, להישגיות, להצלחה ולשמחה.
(8) נסו להבין את עצמכם
היקום הוא חכם מאוד והוא כל הזמן מנסה ללמד אותנו שיעורים. לכן, כשקורה לכם משהו לא טוב, מעצבן או מכעיס – חשבו מה היקום מנסה ללמד אתכם? איזה שיעור אתם אמורים לקבל ממנו הפעם? האם מה שקרה לכם בא "נגדכם" או אולי לטובתכם?. מה היקום מנסה בעצם לומר לכם?
אם תחשבו על הדברים ביניכם לבין עצמכם ותגיעו לתשובות מעניינות – הכעס והעצבים ייעלמו כלא היו וחיוך רחב של הבנה ושל קבלה יימרח על פניכם. זכרו, הבנה היא כוח, ועצבים ותסכול נובעים פעמים רבות מחוסר הבנה של המתרחש ומתחושת חוסר אונים.
וטיפ לסיום: עצבים לא מטופלים עלולים לגבות מחיר נפשי, פיזי, זוגי וחברתי כבד.
|