הפרדה במקום פרידה
לפני שנפרדים – כדאי לנסות הפרדת כוחות / מאת יואב ברנזון
מהו ההבדל בין פרידה להפרדת כוחות?
פרידה היא ניתוק מלא ומוחלט בין בני זוג – ולכן היא בדרך כלל אקט קשה ומכאיב מאוד. הפרדת כוחות, לעומת זאת, היא הצבת גבולות בין בני זוג בתוך הקשר שהם מנהלים אחד עם השני – ולכן זהו אקט קל ונעים יחסית.
הקושי בפרידה הוא הניתוק הרגשי המוחלט. זוגות שנפרדים לפני שהם מפרידים את עצמם אחד מהשני חווים תקופה מאוד לא קלה של ריפוי הפצעים הרגשיים שלהם. זכרו, מי שלא פורם בעדינות את הקשרים הרגשיים שלו עם בני הזוג שלו אלא קורע את עצמו בבת אחת מהם – פוצע את עצמו ומכאיב לעצמו ללא צורך.
הפרדה מאפשרת שינוי מתוך בחירה עצמאית
הפרדת כוחות בתוך הזוגיות מאפשרת לשני בני הזוג לפעול לפי מה שהם מאמינים, ועדיין לא לאבד את הקשר הזוגי ואת המסגרת המשותפת. במצב כזה, לא רק שבני הזוג לא פוצעים את עצמם אלא שהם מרפאים את עצמם בעודם בתוך הזוגיות.
בהפרדת כוחות העיקרון הוא שכל אחד משנה את עצמו בזמנו החופשי וכתוצאה מרצונו החופשי המלא ולא כתוצאה מכפייה או לחצים של בני הזוג שלו.
אחרי הפרדת כוחות עולים הסיכויים להתחברות בריאה
הפרדה יכולה להתבצע בכמה צורות: פרידה זמנית של בני הזוג כך שכל אחד חי בדירה או מקום משלו, הפרדת חדרים כך שכל אחד מבני הזוג ישן בחדר משלו או הפרדת כוחות מנטאלית כך שאף אחד אינו מתערב בחייו של השני.
הפרדה מוצלחת נובעת משינוי גישה של שני בני הזוג, וראייה של כל אחד מהם כעולם בפני עצמו. הטעות של זוגות רבים היא שהם מתעסקים במה שבני הזוג שלהם עושים, שהם מנסים לשנות אותם ושהם מאשימים אותם ומטילים עליהם את האחריות לאושר של עצמם. גישה זו מעוררת ומזינה מריבות וכעסים אינסופיים. לעומת זאת, מי שמאמץ את גישת ההפרדה בתוך הזוגיות מאפשר לעצמו להתחבר לבני הזוג שלו בצורה מקבלת, בריאה ונטולת ביקורת.
וטיפ לסיום: אם אתם רבים כל הזמן – נסו להפריד כוחות ולהתמקד בעצמכם במקום בבני הזוג שלכם.
|