מתאים ולא מתאים
מה ההבדל בין קשר חלקי לקשר שלם? / מאת יואב ברנזון
בקשר שלם יש את הכל
בקשר שלם ישנו חיבור מלא בין בני הזוג. ההתאמה ביניהם מתרחשת בכל הרמות: הם די דומים, הם בעלי תחומי עניין רבים משותפים, התקשורת ביניהם היא זורמת, טבעית וטובה, המנטאליות דומה וגם המצב הסוציו-אקונומי דומה ומתאים.
בקיצור, בקשר שלם הכל מתחבר מכל הכיוונים. המשפחות מתחברות, הידידים והחברים משני הצדדים, המשיכה המינית, התקשורת האישית, המטרות בחיים. באורח פלא – הכל מתאים וזורם באופן טבעי, כאילו שני בני הזוג ממש נועדו אחד לשני ויד נעלמה עיצבה אותם כך, ממש לשם מטרה זו.
בקשר חלקי חסרים דברים
בקשר חלקי יש דברים שמתחברים ויש דברים שלא. בקשר חלקי יש דברים שזורמים להפליא אבל יש גם דברים רבים שלא מתחברים ופשוט לא מתאימים. זה יכול להיות מנטאליות שונה, או רקע תרבותי אחר, זה יכול מטרות שונות לחיים או גישה פשוט אחרת.
בקשר חלקי יש חסכים, יש חסרונות, יש סימני שאלה, יש ניגודים וישנה בעייתיות מובנית בקשר. הקשר אינו זורם "במאה אחוז" אלא רק באופן חלקי, והצורך בפשרה או במאמץ כדי לתקן את הבעיות הוא בלתי נמנע.
כשזה זה – זה זה
כשזה זה – זה זה, וניתן להרגיש את זה מהר למדי. כשזה לא זה – זה לא זה, וגם את זה ניתן להרגיש די מהר. רוב האנשים "עולים" על הבעיות ביניהם כבר במפגשים הראשונים. לחלק מהבעיות יש פיתרון ולחלק לא.
ההבדל בין קשר שלם לקשר חלקי הוא שבקשר שלם הכל זורם כי בני הזוג ממש נועדו אחד לשני ואין שום ספק לגבי כך. לעומת זאת, בקשר חלקי ישנה התאמה אבל יש גם לא מעט "עבודה" לעשות על החלקים שלא מתאימים.
וטיפ לסיום: קשר חלקי כרוך תמיד בסוג מסוים של פשרה. בקשר שלם המושג פשרה אינו קיים בכלל.
|