פחד נישואים
מדוע נשים חוששות מנישואים? / מאת יואב ברנזון
חופש ומסגרת
רווקות רבות חוששות מנישואים ברובד התת-הכרתי, ולכן מבלי משים הן נמנעות מיחסים מחייבים ומקשרים המובילים לחתונה ומעדיפות קשרים לא מחייבים או בני זוג פוטנציאליים שאיתן הן יודעות בוודאות שהן לא יגיעו לקשר רציני.
הסיבה המרכזית לחשש של נשים מפני נישואים היא המסגרת שמוסד זה מייצג והפחד לאבד את החופש ואת האוטונומיה האישית שהן הורגלו אליה כל כך הרבה שנים, למעשה כל חייהן.
לא עובדת בשביל אף אחד
רווקה ממוצעת בת 35 ומעלה היא ברוב המקרים אישה שאינה רגילה שמנהלים אותה, היא אינה מוכנה לעבוד או להתכופף בשביל אף אחד, היא פועלת כל חייה בצורה חופשית ולמעשה היא עושה כל מה שנראה לה נכון, ללא מגבלה או מסגרת מרסנת.
רווקות כרוניות מתקשות להכניס את עצמן למסגרות שמצרות את צעדיהן או מנהלות אותן. הן מעדיפות להמשיך את המצב הנוכחי שלהן בו הן קובעות, הן מחליטות, הן בוחרות את מה שנראה להן, הן אינן כבולות לדבר והן אינן כפופות לאף סמכות מעליהן – לא להורים, לא לבוסים, לא לבן זוג ולא לאיזושהי פונקציה אחרת.
כניסה למחויבות זוגית
אלא שכניסה לנישואים ולמסגרת זוגית מחייבת היא בחירה מודעת להגביל את מידת החופש האישי לטובת החובות הנובעות מזוגיות. למשל, חיים משותפים לצד גבר מחייבים את האישה להתחשב גם בצרכים של בן זוגה ולא רק בצרכים שלה.
או למשל, חתונה ונישואים מחייבים את האישה לשורה של תפקידים נשיים שייתכן שלפני הנישואים היא לא הורגלה בהם, ואולי אף העדיפה לא לעשות אותם בכלל ולהיות פטורה מהם.
וטיפ לסיום: הפחד הזוגי של רווקות הוא להיות נשים נשואות על כל המשתמע מכך – תפקידים נשיים, ויתור מסוים על החופש הרווקי והתחייבות עמוקה להיות במסגרת גם כשלא בא להן או לא נראה להן. זכרו, זוגיות ונישואים הם כמו עבודה לכל דבר עם חלוקת תפקידים, בוסים ושגרה מחייבת.
|