סגירת פערים - כיצד?
סגירת פערים היא למעשה דבר פשוט: הצד "החלש", כלומר זה שנותן פחות, חייב ללמוד לתת יותר ולהגיע פחות או יותר לרמה של הצד "החזק", זה שמעניק ותורם יותר לקשר הזוגי. ברגע שהצד שנותן פחות מגביר את הנתינה שלו - הזוגיות יכולה לחזור במהירות למסלול בריא וזורם.
דוגמאות -
1. גבר שלא תורם מספיק כלכלית לבית ואשתו מרוויחה הרבה יותר ממנו צריך ללמוד לעבוד קשה יותר ולהרוויח יותר כדי לתרום למאמץ המשפחתי או לתרום יותר עם הילדים כדי לפצות על התרומה הכספית המצומקת שהוא מביא כל חודש הביתה או לפנק יותר את אשתו ולתת לה יותר תשומת לב.
2. אישה שלא עובדת בכלל ונמצאת בבית אך היא מתקשה לתפקד עם הילדים ותמיד מתלוננת ודורשת עזרה מהבעל צריכה או לצאת לעבוד כדי לתרום יותר לכלכלת הבית או ללמוד להיות מנהלת בית חרוצה ומקצועית יותר ולמלא את אחריותה היטב ללא עזרת הבעל וללא טענות ומענות.
3. אישה שמזניחה את הופעתה ומנהגת בצורה בוטה כלפי בעלה בעוד בעלה הוא עדין, נעים ואמפטי כלפיה - צריכה ללמוד להעניק מעצמה רכות, חום ואיפוק כדי לסגור את הפער בינה לבין הבעל ולשמר את ההרמוניה המשפחתית.
וטיפ לסיום: חוסר איזון בנתינה ובתרומה של הבעל ושל האישה מוביל לתחושת ניצול, מתח, כעסים והתחשבנויות. אם לא סוגרים אותם בזמן - הם יובילו בסופו של תהליך לפיצוץ ולגירושין.