יואב ברנזון
                   מטפל זוגי ויועץ עסקי  050-5558535 
                             בית  |  אני  |  השיטה  |  טיפול  |  הכל  |  אתם  |  חיפוש  |  קשר
 
                                
 
 
איזונים זוגיים 
 
פערים בזוגיות הם הרסניים לעתיד הקשר - מדוע? / מאת יואב ברנזון
 
  
פערים בין בני הזוג - פתח לצרות
 
פערים בין בני זוג מחוללים שמות במערכות יחסים. מדוע? משום שבמערכות יחסים ארוכות אנשים כן מתחשבנים על מה הם מקבלים מהקשר ומה הם נותנים לקשר והם בהחלט מרגישים מנוצלים ופראיירים אם הצד השני אינו נותן להם כפי שהוא מקבל מהם.
 
דוגמאות לפערים:
 
1. פער לרעת האישה - הגבר מרוויח המון והאישה מעט מאוד אך היא לא "מפצה" על כך בנתינה רגשית אחרת (חום אהבה וסקס, טיפוח הבית או דאגה מוגברת לילדים).
2. פער לרעת הגבר - האישה והגבר מרוויחים אותו הדבר אבל הבעל אינו עוזר במטלות הבית ועם הילדים וכך נוצר פער בעייתי לרעת הבעל.
3. פער לרעת האישה או הגבר - אחד מבני הזוג אינו מוכן לקיים יחסי מין כמעט בכלל ואילו השני מעוניין בחיי מין פעילים. פער כזה מוביל למתחים ולבעיות ואם לא סוגרים אותו - הוא יוביל לקרע, לבגידות ולפרידה.
4. פער לרעת האישה או הגבר - צד אחד מדבר לא יפה, מקלל או ביקורתי מאוד ואילו הצד השני מאופק ומנומס. הפער העצום בין הצדדים מחייב את סגירתו, אחרת לא ניתן יהיה להחזיק זוגיות כזו לאורך זמן.
 
 
 
עקרון האיזון - ההגינות שמאחורי
 
זוגיות זורמת ורגועה מבוססת על כך "שהכל מתקזז" בין בני זוג כלומר שבני הזוג מאוזנים מבחינת רמת הנתינה של כל אחד מהם (כל אחד נותן פחות או יותר כמו הצד השני ושני הצדדים מסופקים ולא נמצאים במצב שהם מרגישים מנוצלים). במידה ובני הזוג תורמים לזוגיות בצורה פחות או יותר שווה - לא יהיו בעיות בזוגיות ולא יהיו טענות על ניצול או כעסים מודחקים.
 
אבל אם עקרון האיזון אינו נשמר ויש פערים - הפערים הללו מובילים לתסכולים ולמאבקים קשים. וככל שהזמן עובר והפערים הללו אינם נסגרים - הוויכוחים והמאבקים רק ילכו ויגדלו והמצב ילך ויסלים.
 
 
 
ללא יחסים הוגנים - לא יהיו יחסים טובים
 
חשוב להבין, אנשים מחפשים יחסים הוגנים. ביחסים לא הוגנים יש ריבים ובעיות ובשורה התחתונה - הם לא מחזיקים מעמד, כי ביחסים בהם צד אחד מרגיש מנוצל העימותים הם פשוט בלתי נמנעים. פערים מייצרים לא רק תסכולים אלא עם הזמן גם תחושה עמוקה של פסימיות לגבי הקשר וחוסר אכפתיות לגבי עתיד הקשר.
 
הגינות והדדיות הם העקרונות החזקים ביותר בקשר זוגי חיובי. כששני בני הזוג לא מרגישים מרומים או מנוצלים בקשר אלא מרגישים מכובדים ומסופקים בקשר. במצב כזה, אין שום רקע או סיבה לפרידה או לקושי זוגי או לעימותים. בדיוק להיפך - בסביבה הוגנת יש תחושה של סולידריות, אכפתיות, הדדיות ואופטימיות לגבי עתיד הקשר.
   
 
 
סגירת פערים - כיצד?
 
סגירת פערים היא למעשה דבר פשוט: הצד "החלש", כלומר זה שנותן פחות, חייב ללמוד לתת יותר ולהגיע פחות או יותר לרמה של הצד "החזק", זה שמעניק ותורם יותר לקשר הזוגי. ברגע שהצד שנותן פחות מגביר את הנתינה שלו - הזוגיות יכולה לחזור במהירות למסלול בריא וזורם.
 
דוגמאות - 
 
1. גבר שלא תורם מספיק כלכלית לבית ואשתו מרוויחה הרבה יותר ממנו צריך ללמוד לעבוד קשה יותר ולהרוויח יותר כדי לתרום למאמץ המשפחתי או לתרום יותר עם הילדים כדי לפצות על התרומה הכספית המצומקת שהוא מביא כל חודש הביתה או לפנק יותר את אשתו ולתת לה יותר תשומת לב.
2. אישה שלא עובדת בכלל ונמצאת בבית אך היא מתקשה לתפקד עם הילדים ותמיד מתלוננת ודורשת עזרה מהבעל צריכה או לצאת לעבוד כדי לתרום יותר לכלכלת הבית או ללמוד להיות מנהלת בית חרוצה ומקצועית יותר ולמלא את אחריותה היטב ללא עזרת הבעל וללא טענות ומענות.
3. אישה שמזניחה את הופעתה ומנהגת בצורה בוטה כלפי בעלה בעוד בעלה הוא עדין, נעים ואמפטי כלפיה - צריכה ללמוד להעניק מעצמה רכות, חום ואיפוק כדי לסגור את הפער בינה לבין הבעל ולשמר את ההרמוניה המשפחתית.
 
 
וטיפ לסיום: חוסר איזון בנתינה ובתרומה של הבעל ושל האישה מוביל לתחושת ניצול, מתח, כעסים והתחשבנויות. אם לא סוגרים אותם בזמן - הם יובילו בסופו של תהליך לפיצוץ ולגירושין. 
 
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
 
                   לתשומת לבכם
 
                              לתיאום מפגש אבחון במחיר אטרקטיבי חייגו עכשיו 050-5558535
                              לשליחת שאלה אישית לחצו כאן
                              למחמאות על הפוסטים לחצו כאן
                             לקבלת פוסטים חדשים ועדכונים מרתקים לחצו כאן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
האתר נבנה במערכת 2all בניית אתרים - www.2all.co.il