יואב ברנזון
                   מטפל זוגי ויועץ עסקי  050-5558535 
                             בית  |  אני  |  השיטה  |  טיפול  |  הכל  |  אתם  |  חיפוש  |  קשר
 
                                
 
 
רעב אינסופי 
 
איך מתנהגים אנשים בעלי רעב אינסופי וכיצד ניתן לשלוט בכך? / מאת יואב ברנזון
 
  
חסך אמיתי או מדומה
 
בילדות שלנו אנו יוצרים לעצמנו חסכים אמיתיים או מדומים. מבחינת התת-מודע - שניהם זהים. יש אנשים שבאמת חוו בילדות קשיים וחסכים ומצוקות של ממש. ויש כאלה שממש לא, כי הם נולדו עם הכל, ובכל זאת הם יצרו  לעצמם את החסכים המדומיינים שלהם.
 
בכל מקרה, גם אלה שכן חוו חסכים בילדות וגם אלה שלא חוו חסכים בילדות - עלולים לפתח את מה שנקרא "תסמונת הרעב האינסופי". תסמונת זו נולדת ונוצרת בגילאים מוקדמים והיא הופכת במהלך השנים לאזור "הרעב" הרגשי שלנו, החור הרגשי אותו אנו מנסים למלא בשורה אינסופית של התמכרויות והגזמות.
 
 
 
דפוס הרעב שולט באדם
 
כשדפוס הרעב שולט באדם הוא בהכרח ייצור לעצמו התמכרויות והתנהגויות מוגזמות. למשל, צעקנות, שתלטנות, עצבנות. או למשל, צריכה מוגזמת של כל דבר החל מאוכל, סמים, סקס, כסף, מכוניות. או למשל, התנהגות חזירית, יהירה ואלימה האופיינית ל"בני מלוכה" או ל"אצילים" שהם מעל לחוק והחוק לא חל עליהם. 
 
כל סוגי ההתמכרויות הידועים לאדם מתפתחים על הבסיס של "דפוס רעב אינסופי". הדפוס הזה הופך את האדם הבריא לאדם חולה, לא רגוע, זקוק ל"מילוי" או תדלוק נצחי, יומיומי. והאמצעים לתדלוק הם אינסופיים בדיוק כמו הרעב עצמו.
 
 
 
הדרך לאיזון: להקטין את הרעב 
 
הדרך האמיתית והשורשית להתמודד עם תופעות של התמכרות (שהם סימפטומים לדפוס של רעב אינסופי) היא להקטין את הרעב הזה. להסתפק בפחות, לצרוך פחות. להתנשא פחות. לצעוק פחות. להתרגל להיות בנאדם רגיל ולא סופר-אדם.
 
כל עוד הרעב הוא עצום ורב - הוא ישלוט באדם הנושא אותו ויכתיב לו התנהגות מאוד חולנית. לא ניתן להיפטר מהמחלה ללא כריתת השורש המזין אותה וזה הרעב עצמו, החסך, הבור.
   
 
 
האדם האנושי לעומת סופר-אדם
 
אנשים בעלי רעב אינסופי תופסים את עצמם בצורה קוטבית - מצד אחד הם רואים את עצמם כדחויים, מסכנים וחסרי כל חשיבות אך באותה נשימה הם מאמינים שהם מורמים מעם, מלכים, בעלי זכויות יתר מרקיעות שחקים. 
 
לעומת שני הקטבים הללו - האדם הבריא אינו תופס את עצמו כסופר מן או סופר וומן, הוא אינו שואף לבולטות חריגה, הוא אינו מחפש את העוד ועוד והוא גם לא רואה את עצמו כמסכן הזכאי לפיצוי מהחיים בצורה של פריבילגיות. האדם הבריא ממלא את הצרכים האמיתיים שלו, ותו לאו. הוא רגוע ונינוח כי הוא אינו מזין את "הבור" הרגשי, הוא אינו מרחיב אותו והוא אינו פועל לפיו. להבדיל, הוא פועל לפי הצרכים האמיתיים שלו - שזה קורת גג, אוכל, חברה, יחסים ושלווה, אך לא יותר מכך.
 
 
וטיפ לסיום: אל תהיו נזירים אך גם אל תהיו חזירים. היו בני אדם והתרכזו בצרכים הפשוטים והממשיים שלכם. למדו לא לפעול לפי הרעב האינסופי שלכם אלא לפי הרעב האמיתי שלכם. כשאתם רעבים - אכלו. כשאתם לא רעבים - פשוט אל תאכלו. אבל הקפידו לא לאכול בגלל הבור הרגשי שלכם, בגלל "שמגיע לכם" יותר, בגלל שאתם רוצים עוד ועוד. אין לכם צורך אמיתי בכך. 
 
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
 
                   לתשומת לבכם
 
                              לתיאום מפגש אבחון במחיר אטרקטיבי חייגו עכשיו 050-5558535
                              לשליחת שאלה אישית לחצו כאן
                              למחמאות על הפוסטים לחצו כאן
                             לקבלת פוסטים חדשים ועדכונים מרתקים לחצו כאן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
האתר נבנה במערכת 2all בניית אתרים - www.2all.co.il