|
כולם רוצים לקנות אבל חלק נאלצים למכור - מה קורה לגברים ולנשים בשוק הבשר? / מאת יואב ברנזון
מיהו הקונה?
בעבר, גברים היו הקונים היחידים בשוק הפנויים והפנויות. הגבר היה קונה את האישה מהוריה תמורת כסף, מקנה, טבעת וכדומה. היום, כביכול המצב השתנה, אבל לא באמת.
גם היום הגברים הם הקונים הבלעדיים בשוק הבשר, אבל היום פחות מקובל להתבונן על זה בצורה ישירה ובוטה ולומר את זה או להודות בזה. מעטות הנשים שהן קונות בשוק הפנויים ולא מוכרות.
גברים קונים - נשים מוכרות
"קונה" הוא בעל הבחירה. כמו בחנות בגדים. הוא בא עם הכסף והרצון - והוא בוחר. חנות הבגדים היא "מוכר" ולא "קונה". הבגדים נמכרים לקונה שרוצה בהם ומוכן לשלם את העלות שלהם.
זה נדיר לראות אישה שקונה גבר. גם מכיוון שלמרבית הנשים אין את המעמד, הכוח, הכסף והאפשרות לרכוש גבר ולממן אותו במשך שנים וגם מכיוון שברמה הרגשית והנפשית נשים לא רוצות לקנות גבר כי הדבר משפיל אותן כנשים והן מרגישות מנוצלות. מרבית הנשים רוצות "להימכר" לגבר שרוצה בהן מאוד ומוכן להראות את זה לאישה. כמאמר המשפט: "אם הוא רוצה אותי, שיראה לי ויוכיח לי שהוא רוצה אותי. שיילחם עליי, שיפנק אותי וייתן לי".
אישה מוכרת - דבר נדיר גם בימנו
אם נשים הן מוכרות ולא קונות, הן גם לא יכולות לבחור איזה גבר הן רוצות. בנקודה הזו המון נשים רווקות נופלות מכיוון שהן לא מבינות את הקשר בין קנייה לבחירה. רק כאשר אתה קונה אתה יכול גם לבחור אם לקנות או לא. כשאתה מוכר, אתה מוכר לכל המרבה במחיר.
המשמעות היא שרוחב הבחירה של אישה בשוק הפנויים והפנויות הוא מצומצם. הוא קיים אבל הוא מצומצם ביותר. אם הגבר לא רוצה "לקנות" את האישה אבל היא רוצה "להימכר" לו - לא תתבצע עסקה. רוב הסיכויים שהיא לא תשיג את הגבר שבו היא חפצה כי היא לא הקונה אלא המוכרת.
מה משמעות המכירה הנשית
נשים רווקות מוכרות את עצמן לכל המרבה במחיר. כלומר לגברים שמגלים את הרצון העז ביותר להשיג אותן ומוכנים לשלם את המחירים הגבוהים ביותר עבורן. נשים מוכרות את עצמן לגברים שמוכנים "להילחם על האישה".
לעומתם, הגברים שלא רוצים, לא מוכנים לשלם, לא רוצים לשלם ולא נלחמים על האישה - לא ישיגו אותה כי היא לא תרצה אותם. גם אם בהתחלה היא תרדוף אחריהם ותילחם על הקשר מתוך אמונה שבהמשך הגבר יגלה כמה היא "מדהימה" ויילחם עליה - מהר מאוד היא תבין שגבר שלא רוצה פשוט לא רוצה ושיש להתמקד במקומו בגברים הרציניים שרוצים ומוכנים להילחם עליה באמת.
וטיפ לסיום: כשאת הקונה - את יכולה לבחור מה שבא לך כי את זו שמשלמת ויש לך את הכסף בארנק. אבל בעולם בו את המוכרת ולא הקונה - את לא יכולה לבחור מי הקונה שיבוא לחנות שלך וירצה דווקא את החולצה שלך. המקסימום שאת יכולה לעשות הוא לסרב להצעת רכישה אבל אינך יכולה לסמן גבר שאת רוצה ו"לקנות" אותו כי אינך קונה אלא מוכרת.
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
|
|
|