יואב ברנזון
                   מטפל זוגי ויועץ עסקי  050-5558535 
                             בית  |  אני  |  השיטה  |  טיפול  |  הכל  |  אתם  |  חיפוש  |  קשר
 
                                
 
 
הרשות הרביעית 
 
התקשורת היא "הרשות הרביעית" המנסה להשפיע ולשלוט במדינה - מדוע? / מאת יואב ברנזון
 
  
3 רשויות פלוס 1
 
השיטה הדמוקרטית מבוססת על איזון כוח בין 3 רשויות: הרשות המחוקקת (הכנסת), הרשות השופטת (בית המשפט) והרשות המבצעת (הממשלה).
 
אלא שבשנים האחרונות נוספה לפחות עוד רשות אחת למשחק הכוחות - התקשורת. אמצעי המדיה המרכזיים הפכו מרשות משקפת המדווחת על המציאות בכלים אובייקטיביים לרשות מעורבת בעלת אג'נדה משלה השותפה בצורה מלאה למשחק הכוח הפוליטי של המדינה.
 
 
 
התקשורת חייבת להיחשף בעצמה כפי שהיא
 
חלק לא מבוטל מהאנשים עדיין מאמין שהתקשורת בסופו של דבר ניזונה מדיווח על אירועים. זוהי כמובן טעות. התקשורת עצמה מתעקשת בצורה מכוונת שלא לחשוף את זהותה האמיתית במשחק הכוחות הדמוקרטי - והגיעה העת שהדבר ייעשה.
 
אין זה משנה אם התקשורת היא שמאלנית או ימנית. מה שחשוב הוא שהתקשורת כיום יותר משהיא מדווחת על אירועים היא יוצרת אותם, יותר משהיא  משקפת את המציאות היא מעוררת או מצניעה אותה בהתאם לשיקוליה, יותר משהיא מציפה את הבעיות היא ממציאה אותן.
 
 
 
כביש עוקף תקשורת - יעיל, מהיר ודמוקרטי
 
למרבה השמחה, לצד התקשורת המרכזית ישנם ערוצי שידור עצמאיים וישירים (אינטרנט בעיקר, באמצעות מדיה חברתית באתרים כמו טוויטר, פייסבוק, יוטיוב ועוד). ערוצים אלה הם הערוצים "המתחרים" על דעת הקהל.
 
באמצעות הערוצים המתחרים אנשי מדינה ופוליטיקאים, אבל גם אנשים רגילים מהישוב, מסוגלים לתקשר עם הקהל שלהם ללא תלות בתקשורת הרגילה, ללא מעורבות שלה וללא התיווך המעוות שהיא מעניקה. 
   
 
 
נתניהו וטראמפ
 
טראמפ ונתניהו הם שני פוליטיקאים שעושים שימוש רחב במדיה החברתית כדי לתקשר ישירות עם קהל הבוחרים שלהם ללא קשר וללא תלות בתקשורת הרשמית, בעיקר משום ששניהם אינם אהודים על ידי התקשורת ולכן הם נאלצו לפתח לעצמם ערוצי הידברות ישירים עם הציבור.
 
אבל מעבר לכך, ובמידה רבה, ערוצי ההידברות המתחרים הפונים באופן ישיר אל "העם" הם גם דמוקרטיים יותר (אין סינון ואין תיווך של גורמים זרים), מהירים יותר, זולים יותר ורחבים יותר. הם מייצגים את המהפכה הפוליטית הבאה הצפויה להתרחש במדינות הדמוקרטיות המערביות: 1. בחירה ישירה - העם יוכל לבחור את נציגיו בצורה ישירה ומהירה דרך המדיה החברתית ולא דרך תהליך מסורבל של בחירות כל 4 שנים. 2. ניהול המדינה - העם יוכל להיות שותף להצבעות יומיומיות בענייני המדינה ובכך באמת לשקף את הרעיון הדמוקרטי המקורי והבסיסי ביותר ללא תלות בנציגיו בפרלמנט או בגורמים מתווכים אחרים.
 
 
וטיפ לסיום: תהליך הבחירות באמריקה הוכיח - כמו הקש ששבר את גב הגמל - כי התקשורת הרשמית איבדה את מעמדה בתור מתווך הוגן ואובייקטיבי של המציאות. כיום ברור לכולם שהתקשורת היא תקשורת מגויסת, מעוותת, משפיעה ויוצרת של המציאות. היא לא משקפת את מה שקורה ובוודאי שהיא אינה אובייקטיבית לגבי המציאות אלא היא מקדמת רעיונות, זרמים ושאיפות פוליטיות לא פחות מכל מפלגה או תנועה רעיונית אחרת במרחב הפוליטי-מדיני. 
 
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
 
                   לתשומת לבכם
 
                              לתיאום מפגש אבחון במחיר אטרקטיבי חייגו עכשיו 050-5558535
                              לשליחת שאלה אישית לחצו כאן
                              למחמאות על הפוסטים לחצו כאן
                             לקבלת פוסטים חדשים ועדכונים מרתקים לחצו כאן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
האתר נבנה במערכת 2all בניית אתרים - www.2all.co.il