בחני את עצמך - מדוע בחרת בגבר חופשי ומה הדבר מלמד עלייך? / מאת יואב ברנזון
האם את סובלת מחוסר מודעות עצמית?
לא מעט נשים מוצאות את עצמן בקשר זוגי עם גבר "חופשי", "רע" ו"מיוחד". בתחילה זה אולי מקסים, בהמשך מגיעים הקיטורים. גבר חופשי, כשמו כן הוא, הוא לא בדיוק גבר שמרצה או מציית לאישה, הוא לא בדיוק גבר ששומר על המסלול "הנכון", הוא די עושה מה שבראש שלו ומבחינתו שכולם יקפצו לו.
אבל הבעיה העיקרית עם קשר עם בן זוג חופשי מתחילה ונגמרת במודעות עצמית, או יותר נכון בהעדרה. נשים שבוחרות להתאהב או לאהוב גבר חופשי מתכחשות פעמים רבות לבחירה שלהן ובפועל מנסות לביית או ליישר את הגבר "הרע" שלהן, כל זאת מבלי להבין שעצם הבחירה בגבר החופשי מעידה המון על האופי והנטיות שלהן עצמן. במקום להתבונן היטב בעצמן ולהבין שבתוכן טמון "הרע" ו"החופשי", הן משגרות חיצי ביקורת כלפי הגבר החופשי כאילו הן נשים מסודרות, מאורגנות ונורמטיביות לחלוטין ורק הגבר שלהן הוא "פגע רע" ופוחז.
גלית גוטמן וזיו קורן - דוגמה מהחיים
דוגמה מאלפת לסוג כזה של זוגיות היא הקשר שהיה (ונגמר) בין גלית גוטמן לבין זיו קורן. שנים על גבי שנים גלית גוטמן הופיע על המרקע עם טרוניות ותהיות לגבי הקשר הזוגי שלה ולגבי בעלה - שהוא חופשי מדי, לא נמצא בבית, אינו מצליח לעמוד בציפייה לזוגיות "פולנית" כמו בספרים וכיו"ב. היא אפילו השתתפה בסדרה טלוויזיונית בו היא תיעדה חלקים משיחות עם המטפל שלה בנושא הזה.
וראה זה פלא, אחרי שהיא התגרשה מ"הילד הסורר" (זיו קורן) ויצאה לחופשי, היא לא התחתנה עם אף בן זוג חדש, לא יצרה זוגיות "פולנית" כדבעי, אלא בניגוד לכל הציפיות חידשה/יצרה קשר עם יגאל אהובי המבוגר ממנה בלפחות עשרים שנים, אינה גרה אתו אלא גרה בנפרד ומנהלת זוגיות שבכל קנה מידה ישראלי טיפוסי נחשבת למתקדמת ביותר, שלא לומר חופשית מאוד.
הבחירה כמראה
גלית גוטמן אולי קיטרה במשך שנים שאין לה זוגיות כפי שהיא אמורה להיות, אבל גם ברגע שניתנה לה ההזדמנות לבנות זוגיות כזו היא בחרה בחירה אחרת, שונה, לא קונבנציונלית.
והבחירה הזו מראה ומוכיחה דבר אחד פשוט: שלא רק זיו קורן הוא "הילד הרע". אלא שגלית גוטמן - מתחת למסווה הילדה הטובה - היא ילדה פרועה וחופשית בעצמה שלא דופקת חשבון ומעדיפה תמיד לבחור בדרך "האחרת" ולא בדרך "המקובלת". הבחירה היא מראה של עצמה, זה הכל.
פוטנציאל אישי לא מוגשם ולא ממומש שמוביל לקנאה וטינה כלפי הגבר
גלית גוטמן, ונשים רבות אחרות כמוה, רוצות את חיי החופש, אבל לא תמיד יודעות כיצד לחיות אותם. הן בוחרות בגברים חופשיים, נועזים, משוחררים ואולי גם חוצפנים ו"רעים" כי זו משאלת הלב שלהן. כלומר, זו אינה טעות בבחירה אלא בדיוק הפוך - זו התאמה מושלמת ורצון עז להידמות לדמות הגבר שהן בוחרות.
הבעיה אם כן אינה בבחירה בגבר החופשי אלא בחוסר היכולת של האישה לחיות כמוהו, לחשוב כמוהו, להרגיש נוח כמוהו במציאות הספונטנית שהוא בונה לעצמו. הקנאה ביכולות שלו, התסכול, רגשות האשם הנשיים, הרצון להידמות ל"רע" ביחד עם הקושי להידמות ל"רע" - הם אלה שיוצרים ברבות הימים את כפל המוסר בין "אני אוהבת אותו" לבין "אני לא יכולה לקבל אותו או לחיות אתו". לא אותו הן לא מסוגלות לקבל - את האני האמיתי שלהן הן דוחות. הן רוצות בכל ליבן להיות חופשיות ומשוחררות - אבל הן אינן מסוגלות לאפשר זאת לעצמן. זו הטרגדיה האמיתית.
וטיפ לסיום: בחירה בגבר חופשי ו"רע" איננה בהכרח שגויה. לעיתים היא נכונה, אם היא נובעת ממשאלת לב ומאופי דומה. הבעיה אינה הבחירה עצמה, אלא חוסר מודעות עצמית (למה בחרתי דווקא אותו מכל הגברים?) וחוסר יכולת לחיות עם הבחירה (אם בחרתי חיים כאלה מדוע אינני מאפשרת לעצמי לחיות חיים חופשיים ומרדניים?). בסופו של יום, מרבית הנשים שבוחרות להתאהב בגבר הרע - הן "רעות" בעצמן. הן אינן מאמינות באמת בחיים "פולניים" אלא הן רוצות לחיות באמת, עד הקצה. הן פשוט אינן מאפשרות לעצמן את זה.
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
|