יואב ברנזון
                   מטפל זוגי ויועץ עסקי  050-5558535 
                             בית  |  אני  |  השיטה  |  טיפול  |  הכל  |  אתם  |  חיפוש  |  קשר
 
                                
 
 
מנעד התקשורת 
 
כיצד תקשורת בין אנשים פועלת וכיצד להימנע ממלכודת התקשורת העמוקה? / מאת יואב ברנזון
 
  
מנעד התקשורת - מאחד ועד שש
 
בצד אחד של הסקאלה עומדת התקשורת הקלילה ביותר (רמה 1). בצד השני של הסקאלה עומדת התקשורת המעמיקה והגלויה ביותר (רמה 6) ובין לבין ישנן רמות ביניים (החל משיחות יותר אישיות ועד לשיחות פילוסופיות, פוליטיות או דתיות).
 
תקשורת ברמה 1 היא הקלילה והנעימה ביותר שכן היא אינה מצריכה כנות והיא אינה מייצרת קונפליקטים (השפה היא שפה נימוסית: בוקר טוב, ערב טוב, מה שלומך). תקשורת ברמה 6 היא המורכבת ביותר משום שהיא יכולה לנוע בין גילוי אישי נדיר (עברתי התעללות מינית בגיל 5) לבין קללות, נאצות ואלימות מילולית קשה (אני שונאת אותך, הלוואי שתמותי  וכיו"ב).
 
 
 
תקשורת עומק היא מסוכנת במצב של עמדות מנוגדות
 
רוב האנשים מותנים להאמין שתקשורת ברמה 6 היא התקשורת האיכותית והאידיאלית ביותר ואילו תקשורת ברמה 1 היא תקשורת שטחית, רדודה וחסרת כל צבע.
 
אבל למעשה, המצב הוא בדיוק הפוך. מרבית האנשים מייחלים למצב בו רוב הזמן הם ימצאו באזור הנוח של תקשורת ברמה 1 או 2 ורוב האנשים אינם מסוגלים לסבול לאורך זמן מצב של תקשורת ברמה 4, 5 או 6 כי היא מחייבת כנות עד העצם והיא אינטנסיבית וסוחטת רגשית. 
 
 
 
רוב הזמן אנשים מעדיפים תקשורת קלילה וזורמת - מדוע?
 
תקשורת קלילה מאפשרת ליהנות, לזרום ולהיות ספונטניים. קצת כמו במסיבה או אחרי כמה כוסות אלכוהול. זוהי תקשורת זורמת שאינה מנסה להעמיק אלא לחוות את הרגע. היא אינה קשה כלל והיא אינה מחפשת אחרי "אמיתות" אלא רק אחר הרמוניה ושיתוף.
 
בתקשורת ברמה אחת שני אנשים זרים לחלוטין יכולים להתחבר (נניח ישראלי וסעודי נפגשים בשדה תעופה באירופה ומנהלים שיחה נעימה). בתקשורת ברמה 5 או 6 מאוד קשה להתחבר (נניח שהישראלי והסעודי חושפים את הבדלי ההשקפות הפוליטיים ביניהם: הישראלי תומך ימין והסעודי תומך דעא"ש). 
   
 
 
תקשורת עומק יכולה להתרחש רק במצבי זהות ואמון
 
תקשורת איכותית ברמה 6 יכולה להתרחש רק במצבי זהות (כלומר מצבים בהם לאנשים יש דעות ועמדות עמוקות דומות או זהות ואז הם מסוגלים להזדהות אחד עם השני) או במצבי אמון (מצבים שבהם מותר להגיד דברים והצד השני לא יקח אותם קשה כי הדברים נאמרים במקום "מאובטח" כמו סדנה מרובת משתתפים או טיפול דיסקרטי או מקום שידוע ששם לא ישפטו ולא יבקרו את האומר ואת הנאמר).
 
אבל שנית המצבים הללו הם נדירים יחסית ודורשים תנאים מיוחדים שבדרך כלל לא קיימים במהלך יום יום רגיל ושגרתי. לכן, הסיבה שאנשים רבים המון היא דווקא משום שהם מתעקשים לנהל תקשורת מסוג 6 או 5 במקום שהיא לא נועדה לקרות. ההתעקשות הזו גורמת לחיכוכים ולקשיים. במקום זאת, תקשורת מסוג 1 או 2 יכולה מאוד להקל את היחסים היומיומיים בין בני זוג ו"להחליק" קונפליקטים ומחלוקות כך שהאווירה בבית תהיה נעימה וזורמת.
 
 
וטיפ לסיום: לא כל הזמן ניתן וצריך להיות כנה וגלוי עד כאב. כנות ושקיפות טוטאלית הן מעמסה שבסופו של דבר מובילה דווקא לעימותים ולקונפליקטים קשים בזוגיות. לעומת זאת, תקשורת קלילה וזורמת יוצרת אווירה נעימה בבית ובזוגיות, היא מאפשרת להתמודד עם קשיים ממקום נעים וחיובי יותר והיא מקלה על חיי היום יום כי היא לא טעונה. כנות באה על חשבון הרמוניה ולאורך זמן דווקא כנות ובוטות ביחסים מובילה לחורבנם.
 
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
 
                   לתשומת לבכם
 
                              לתיאום מפגש אבחון במחיר אטרקטיבי חייגו עכשיו 050-5558535
                              לשליחת שאלה אישית לחצו כאן
                              למחמאות על הפוסטים לחצו כאן
                             לקבלת פוסטים חדשים ועדכונים מרתקים לחצו כאן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
האתר נבנה במערכת 2all בניית אתרים - www.2all.co.il