הזוגיות נדחקת, הגמישות תופסת, העצמאות גודלת
ישנם 3 עקרונות מנחים בחיפוש אחר נקודת איזון חדשה לגבר שהפך לאבא:
1. על הגבר להפנים שהזוגיות שלו תיפגע במידה גדולה או קטנה (תלוי עד כמה האישה נשאבת לתפקיד האמא) ושבכל מקרה הזוגיות שהייתה לו לא תוכל לחזור להיות כפי שהייתה לפני הגעת הילדים. פירושו של דבר שהרומנטיקה תרד, הזמן המשותף ייגרע, האחריות שמוטלת על הגבר תעלה, התפקיד של "אבא" יתפוס מקום מרכזי בחייו ובשגרת יומו והמקום של "הגבר החופשי" (התחביבים, החופש האישי, הבילויים, הספונטניות וכיו"ב) יצטמק ויישחק לפחות בשנים הראשונות כשהילדים עוד קטנים.
2. גמישות היא הדרך היחידה לשרוד במצב של זוגיות משתנה המכניסה ילדים קטנים לתוכה. נוקשות, התעקשות, התבצרות ואנוכיות הם בדיוק הדרך להרוס את המרקם הזוגי השביר גם כך ולפרק את המסגרת המשפחתית. גמישות, רכות, הבנה, תקשורת, משא ומתן ופשרות - אלה הם הכלים לשמר מצד אחד את "העולם הישן" (מעט חופש, ביטוי אישי והרגלים של פעם) ומצד שני לבנות ולהשקיע אנרגיות ומשאבים ב"עולם החדש" (אבהות, זוגיות מופחתת, אחריות, שגרה ומסגרות מסודרות לטובת הילדים).
3. עצמאות אישית גדולה יותר היא הדרך למצוא את נקודת האיזון החדשה עבור הגבר הטיפוסי שהופך לאבא: היכולת שלו לדאוג לעצמו ולא רק לצפות שהאישה תדאג לו כי אין לה את הזמן שהיה לה לפני שהילדים הגיעו, היכולת שלו לקחת אחריות על הילדים כדי לפנות לאישה זמן למנוחה או לעיסוקים אחרים, ההבנה שהאישה אינה עוד מרכז העולם והיא אינה יכולה לספק את כל צרכיו של הגבר כפי שהיה.
וטיפ לסיום: גבר הופך למעשה ביום אחד לאבא. זהו שינוי אדיר מכל בחינה שהיא. משמעות השינוי היא ירידה באינטנסיביות של הקשר הזוגי עם האישה, קבלת הרבה פחות תשומת לב מהאישה כיוון שמרבית מעייניה מרוכזים בילדים, הצורך לפתח אישיות שנותנת יותר ומקבלת פחות ובניית זהות עצמאית יותר שמסוגלת לספק לעצמה את צרכיה ממגוון אתגרים ומקורות ולא רק מהאישה.
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם