העשיר והיפה - מקרה לדוגמה
הטעות של הרבה נשים היא שהן מודדות את השווי הזוגי שלהן על פי מדד אובייקטיבי ולא על פי מדד סובייקטיבי. למשל, "אם הוא עשיר, אז גם אני צריכה להיות עשירה כמוהו כדי שיעריך אותי או יאהב אותי" או "אם הוא בעל שני תארים אז גם אני צריכה להיות בעלת שני תארים כדי הוא יסתכל עליי בהערכה ולא בזלזול".
אלא שהגישה הזו אינה נכונה במבחן החיים. למשל, גבר עשיר שמתחתן עם המזכירה שלו לא בגלל ההישגים שלה אלא כי היא יפה או מתוקה או מאוד נוחה לו. הוא אינו מתחתן אתה ואוהב אותה כי היא עשירה כמוה או מצליחה כמוהו (הוא לא מפעיל מדד אובייקטיבי בבחירה הזוגית שלו) אלא בגלל דברים אחרים ש"עושים" לו את זה ברמה האישית (הוא דווקא מפעיל מדד סובייקטיבי ואישי בבחירה הזוגית שלו).
גברים בוחרים נשים לפי מדד סובייקטיבי
חשוב לציין, שמרבית הגברים נוטים להעריך ולבחור את הנשים שלהן על פי מדדים סובייקטיביים ולא אובייקטיביים. עובדה זו מאפשרת לנשים להתחתן עם גברים מוצלחים ועדיין לקבל מהם אהבה ותמיכה גם אם הן אינן מוצלחות כמוהם במישור האובייקטיבי ואינן "שוות" להם ברמת ההישגים שלהן.
גברים נוטים לאהוב או לא לאהוב את האישה שלהן, ללא קשר למידת ההצלחה שלה או ההישגים שלה. לעומתם, נשים נוטות יותר להעריך גברים בעלי תוצאות מוכחות בחיים ולכן הן בטוחות שגם הגברים שופטים אותן באותה הצורה למרות שזו טעות. גבר מוצלח והישגי מאוד יכול להתחתן עם בחורה מקסימה וחסרת כל משום שההישגים האובייקטיביים שלה הרבה פחות חשובים לגבר מדברים סובייקטיביים שמושכים אותו אליה כמו יופי או רכות או אופי נעים ומקסים.
וטיפ לסיום: תחרות והשוואה בתוך קשר זוגי אינם הדרך הנכונה ליצור זוגיות טובה או להוביל אותה למקומות טובים. להיפך, כל אחד מבני הזוג מביא את "היתרונות" הייחודיים שלו לקשר - אחד מביא הישגים ואחד מביא אהבה, אחד מביא חכמה ואחד מביא פיקחות.
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם