|
מהו משבר גיל החמישים ומה ניתן לעשות כדי להתגבר עליו? / מאת יואב ברנזון
מיצוי ושינוי
בסביבות גיל חמישים אנשים מגיעים למשבר טיפוסי: הגיל מתחיל להשפיע, הגוף כבר אינו תמיד נותר נאמן, העבודה מתישה ושגרתית והעול הזוגי והמשפחתי כבר עשה את שלו.
בגיל חמישים ישנה תחושה עמוקה מאוד של מיצוי החיים (לפחות במתכונת פרק א') בשילוב עם התחושה שזה הזמן האחרון שבו ישנו סיכוי לשינוי ולפריצה מחדש. מי שלא יעשה שינוי משמעותי בגיל חמישים כנראה שכבר לא יעשה אותו בגיל מאוחר יותר, וכל מה שנותר לו לעשות הוא להמתין ולדעוך באיטיות.
החיים החדשים
גיל חמישים הוא הזדמנות חד פעמית לחיים חדשים. הניסיון הרב שנצבר, הביטחון העצמי, ניסיון החיים ביחד עם כוחות שעדיין קיימים - כל אלה הם ארגז הכלים של בן את בת החמישים הטיפוסיים.
חיים חדשים מחייבים שקילה מחדש של כל האופציות והתבוננות יצירתית על המצב. רבים מתגרשים בגיל זה כדי להספיק ולהחיות אהבה חדשה עם בני זוג מרגשים ורבים גם מבצעים הסבה מקצועית שתעניק להם עוד עשרים או שלושים שנים של יצירה ופוריות תעסוקתית.
דעיכה אינה אופציה
אל מול האפשרות לא לעשות כלום ולהיכנס באופן הדרגתי לתהליך הבלתי נמנע של דעיכה של גיל ויכולות קיימת האופציה של להזניק את החיים מחדש לכיוון מפתיע, חדשני, מעניין ובר ביצוע.
חשוב להבין, חמישים הוא אתגר לזינוק. מי שלא נוטל אתגר זה ידעך קרוב לוודאי, על כל המשמעויות של תהליך זה. לכן דעיכה אינה אופציה - רק האפשרות לחשוב מחדש על החיים ולחשב מסלול אחר.
גירושין? הסבה?
גירושין היא אופציה לכל אלה שכבר מיצו את היחסים הזוגיים שלהם והם מזמן חושבים להימלט מהפשרה הזוגית שהם ביצעו. גם הסבה מקצועית או פריצת דרך מקצועית היא אפשרות מחויבת המציאות.
השילוב האופטימלי של אהבה חדשה יחד עם תעסוקה מאתגרת ושונה הוא התשובה המוחצת למשבר גיל החמישים. הדרך הזו היא אפשרית אם מוכנים להתבונן על החיים בצורה צעירה כאילו הייתם בני עשרים או שלושים.
וטיפ לסיום: הדרך להתמודד עם משבר גיל החמישים היא לאמץ מחדש צורת הסתכלות של גיל עשרים.
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
|
|
|