יואב ברנזון
                   מטפל זוגי ויועץ עסקי  050-5558535 
                             בית  |  אני  |  השיטה  |  טיפול  |  הכל  |  אתם  |  חיפוש  |  קשר
 
                                
 
 
חרדה סמויה 
 
כיצד מזהים חרדה סמויה ומה עושים כדי להתמודד איתה? / מאת יואב ברנזון
 
  
חרדה סמויה - פוגעת באיכות החיים
 
חרדה סמויה, בשונה מחרדה גלויה, אינה באה בהכרח לידי ביטוי בהיסטריה, שיתוק או דיכאון. רוב הזמן היא אמנם סמויה מן העין אבל השפעתה גדולה מאוד על איכות החיים ועל היכולת לקבל סיפוק מהחיים.
 
חרדה סמויה היא מצב קבוע של חרדה המשליך למעשה על כל פעילות שאנו עושים, על כל שאיפה, כל מחשבה, כל מעשה וכל רצון. היא צובעת את החיים שלנו באור אפור חיוור ולכן היא לא מאפשרת לנו ליהנות מהחיים שלנו באמת ולמצות אותם בצורה צבעונית ומלאת חיים עד הסוף. 
 
 
 
תסמינים
 
הסובלים מחרדה סמויה הם אנשים ש:
 
1. חיים בביקורת עצמית מתמדת.
2. עצובים רוב הזמן.
3. מאוד משימתיים, אבל לא יודעים ליהנות ממצבים ומתהליכים.
4. בטוחים שכל הזמן עומדים לקרות להם דברים רעים.
5. לא מאמינים בעצמם ולא אוהבים את עצמם.
6. לחוצים - כלפי עצמם וכלפי סביבתם.
7. שמים דגש על תוצאות סופיות בלבד.
8. חיים בתחושה שהכל קשה ושכל משימה חייבת להיעשות בכוח ובמאבק.
9. לא יודעים לבצע דברים בצורה איכותית ומלאה אלא בצורה חלקית והיסטרית.
 
אנשים בעלי חרדה סמויה הם אנשים שכלפי חוץ החיים שלהם יכולים להיראות כטובים, אפילו טובים מאוד. אבל בפנים הסבל הוא רב, תחושת הריקנות חונקת והמצוקה היא אמיתית ומטרידה.
 
 
 
הדרך אל האושר
 
הבעיה הבסיסית של החרדתיים הסמויים היא חוסר ביטחון עצמי, העדר אמונה, העדרו של חוט שדרה אישי, ניסיון מאולץ מדי לרצות את הסביבה וחוסר הבנה בסיסי של תהליכי החיים.
 
החרדתיים הסמויים אינם מכירים את המושג אושר, יופי, הרמוניה ושקט ולכן הם אנשים לא מאושרים אלא עצובים. הם מכירים את המושג הטכני הקרוי "מילוי משימות" אבל למרבה הצער, גם הם מגלים לאורך החיים שלהם שאין קשר בין סיפוק ואושר לבין הגשמת משימות. מילוי משימות בלבד היא פעולה ריקנית אם לא מתלווה אליה החלק הרגשי והרוחני של האדם.
   
 
 
ביטחון עצמי, חוט שדרה, שלמות ואומנות החיים
 
אדם שהוא חרדתי סמוי חייב לבנות לעצמו ביטחון עצמי. תחושת שלווה ושקט. חוט שדרה משל עצמו שימנע ממנו רק לרצות אחרים ולוותר על עצמו. עליו לשאוף לשלמות בחיים בדרך של אומנות החיים ולא בדרך של קיום משימות ומטרות מרשימה אינסופית. עליו לאמץ ערכים של אסטטיקה, מושלמות, איכות, יסודיות, מתן תשומת לב לפרטים ושקט. עליו להתרחק מנסיבות של רעש, כמויות, הספקים, רושם חיצוני והסחות דעת.
 
אומנות החיים קשורה בקצב נכון: אימוץ של קצב יסודי, שלם, איטי ומלא מביא להנאה גדולה מכל מעשה ומעשה. מתן תשומת לב לפרטים, העמקה בדברים ופיתוח היכולת להתמסר לרגע. בניית חיים שבהם הכל יפה ומושלם, הרמוני ואסטטי בגלל ששמים לב לפרטים הקטנים ועושים כל דבר לאט וביסודיות, באכפתיות ובאהבה. כך הופכים את המשימות מהדבר העיקרי לדבר התפל ואת המירוץ המהיר מדי להגשמת המטרות להליכה נעימה, איטית ומהנה במקום לריצה היסטרית וחסרת משמעות אחרי עוד אייטם ברשימה שחייבים לשים עליו סימן וי.
 
 
וטיפ לסיום: חרדתי סמוי הוא אדם שמרוב משימות, אתגרים ומטרות שהוא הציב לעצמו הוא הפך לשוטר של עצמו במקום לאדם שחי בעולם. האירוניה היא, שדווקא החרדתיים הסמויים שממהרים ורצים כל הזמן לדבר הבא לא מספיקים להשלים משימות ומבצעים אותם בצורה שטחית, לא רצינית ולא מושקעת. כתוצאה מכך חייהם נטולי הנאה ומרובי כעס ועצבים. על החרדתי הסמוי הטיפוסי נכתב המשל של הארנב והצב. אילו יעבור מקצב של ארנב לקצב של צב חייו ישתנו מהקצה לקצה, כי האושר נמצא אצל הצבים האיטיים והיסודיים ולא אצל הארנבים ההיסטריים והמבולבלים.  
 
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
 
                   לתשומת לבכם
 
                              לתיאום מפגש אבחון במחיר אטרקטיבי חייגו עכשיו 050-5558535
                              לשליחת שאלה אישית לחצו כאן
                              למחמאות על הפוסטים לחצו כאן
                             לקבלת פוסטים חדשים ועדכונים מרתקים לחצו כאן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
האתר נבנה במערכת 2all בניית אתרים - www.2all.co.il