התסכול שאחרי
כיצד להימנע מראש מהתסכול שאחרי הפגישה העיוורת? / מאת יואב ברנזון
ממה להיזהר?
ישנן מספר טכניקות שיכולות לסייע למנוע מראש את התסכול שלאחר פגישה עיוורת מאכזבת:
1. לא לקיים יותר מדי שיחות לפני הפגישה העיוורת - זה יוצר ציפייה מופרזת ולא ריאלית, ועלול להגביר את האכזבה מהפגישה עצמה ואת "הנפילה" שאחרי.
2. להקשיב לתחושות הבטן - אם מישהו לא נראה ולא נשמע לכם טוב בטלפון או שהשיחה תקועה ולא מתרוממת כבר בשלב מוקדם, עדיף לוותר מאשר ללכת מראש לנפילה מיותרת ולערב מבוזבז.
3. לא להתכונן יותר מדי לפגישה - אל תקבעו פגישה מיוחדת, אלא שלבו את הפגישה העיוורת במתכונת הרגילה של היום שלכם. זה יאפשר לכם לבוא לפגישה דינמיים, קלילים וספונטניים במקום מתוכננים ולחוצים מדי.
4. להיפגש במקום לא מוכר - אל תקבעו פגישה עיוורת במקום שמוכר לכם ואתם הולכים אליו כל יום, אלא חפשו מקום חדש ולא מוכר. הרוטינה וההרגל להיפגש באותו בית קפה או מסעדה עלולים ליצור אצלכם תבנית או דפוס של אכזבה חוזרת ונשנית מהפגישה העיוורת. עדיף לבוא ממקום ספונטני ולשלב בפגישה סוג של ריגוש גם מהמיקום הלא שגרתי.
5. להשתחרר - אל תשבו על כוס קפה שעה וחצי. שתו קצת אלכוהול, הפכו את הערב למשהו קליל וזורם. נצלו את ההזדמנות לתפוס קצת ראש ולהיות משוחררים. זו אינה פגישת עבודה - זו אמורה להיות פגישה מהנה.
6. תרגישו בבית - התנהגו בחופשיות בפגישה עיוורת, כאילו אתם יושבים עם ידיד או ידידה. זה יקל על המתח הראשוני ויאפשר לכם להיות טבעיים ובמיטבכם ולא קפואים ומאולצים.
7. תהיו - אל תעסיקו את עצמכם במהלך הפגישה בשאלה "זה כן זה או שזה לא זה". נסו יותר להיות ופחות לנסות להגיע להכרעות או למסקנות. את זה תוכלו לעשות כשתחזרו הביתה. את הפגישה תנצלו לחוויה ולא לניתוח.
8. החמיאו לפרטנר שלכם - אל תהיו חמוצים. מצאו משהו טוב להגיד כבר בפתח הפגישה. נסו מדי פעם להחמיא ולהגיד מילה טובה. תגלו שזה מאוד נעים - גם לצד השומע וגם לצד האומר, גם אם ברור לכם שאהבה גדולה לא תצמח מהפגישה.
9. אל תרבו בפגישות עיוורות - זה שוחק ומזיק. היפגשו במידה. אל תפריזו בכך ואל תהפכו את הפגישה העיוורת לעוד סוג של עבודה משלימה. שמרו על כך כתחביב בלבד.
וטיפ לסיום: פגישה עיוורת לא מוצלחת אינה כישלון אישי שלכם. התייחסו אל פגישה מאכזבת כאל חוסר מזל גרידא.
|