מה הקשר בין שגשוג כלכלי לבין הצלחה זוגית? / מאת יואב ברנזון
קשר השתיקה
כשבאים לדבר על בעיות זוגיות רוב האנשים יודעים להעלות כמעט את כל הנושאים הזוגיים - כשל בתקשורת, חוסר שיתוף פעולה, מריבות, השקפות שונות, אי הסכמות בנושא החינוך, בעיות מיניות וכיו"ב.
אבל את הנושא הכלכלי אנשים נוטים שלא להעלות או שלא להעלות בצורה משמעותית. ישנה הנחה, שהנושא הכלכלי הוא בבסיסו טפל והוא אינו יכול להיות המקור לבעיות הזוגיות, שהרי הן מטבען בעיות בין אנשים וכסף אינו קשור ליחסים.
הכל זה כלכלה - אבל לא נעים להודות
לאמיתו של דבר, ההנחה הזו איננה נכונה. הכל זה כלכלה, והכל מתחיל ונגמר בכלכלה. מצב הרוח הלאומי קשור במצב הכלכלי, מפלגות עולות ויורדות בהתאם למצב הכלכלי ולמצע הכלכלי, מלחמות מתעוררות על רקע של מצב כלכלי וכמובן - גם יחסים בין אנשים נקבעים במידה רבה מאוד על רקע המצב הכלכלי.
האמת הזו אינה נעימה לאנשים רבים, כי כביכול נוצר מצב שבו אם הכל הוא כלכלי הרי שאנשים בעצם הם אינטרסנטיים וחומרניים - ואנשים אינם מוכנים לחשוב על עצמם בצורה הזאת.
סטטיסטית - הכלכלה היא הגורם מספר אחד לפירוק זוגי
אלא שכאשר בודקים את הדברים לעומק, מגלים שברוב המקרים - הסיבה לפירוק זוגי היא על רקע של קשיים כלכליים או תקיעות כלכלית. למשל, קושי כלכלי של שני בני הזוג שמוביל למתחים ולתחושה שמשהו לא עובד נכון בחיים הזוגיים ושמוטב להיפרד.
או למשל, מצב בו אחד מבני הזוג חווה משבר תעסוקתי או קושי כלכלי והצד השני מבין שעליו להתקדם הלאה לבד כי הוא אינו מוכן שכל העול הכלכלי וכל המטלות יפלו על כתפיו. לעיתים מדובר בעומס של מטלות שמצב כלכלי טוב יותר היה יכול להקל עליו, אבל בהעדר אמצעים בני הזוג קורסים תחת העול ומתקשים לתפקד יחד כזוג.
הרצון בשגשוג כלכלי ובצמיחה ורווחה אישיים הם המניע החזק ביותר לחיבור ולפירוד בין אנשים
חשוב להבין, שהמצב הכלכלי קובע באופן דרמטי את המצב הזוגי. כאשר אין אפשרויות - הכל הופך קשה. ישנם יותר מתחים, יותר לחץ, יותר מטלות והרבה פחות עזרה שלא לדבר על תקווה או אופטימיות.
לעומת זאת, כאשר המצב הכלכלי הוא טוב - ניתן לחיות ברווחה והזוגיות מושפעת מאותה רווחה בצורה דרמטית. במצב כלכלי מעולה, הסיכוי לפירוד יורד פלאים. הוא עדיין קיים, אבל הוא הופך לקטן מאוד. לעומת זאת, כאשר המצב הכלכלי הוא קשה מאוד או פשוט תקוע וחסר תקווה - הסיכוי לפירוד, גירושין או מתח זוגי הוא גבוה ביותר.
וטיפ לסיום: במרבית המקרים, הכלכלה קובעת להיכן הזוגיות תגיע - ולא להיפך. מצב כלכלי יציב וחסון מבטיח סיכויים טובים של זוגיות יציבה. לעומת זאת, מצב כלכלי רעוע או מצב כלכלי לא מספק ותקוע מבטיח סיכויים גבוהים של מאבקים, פרידות וגירושין.
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
|