מדוע חשוב לנהל משא ומתן קשוח בתחילת הקשר הזוגי ולא בסופו? / מאת יואב ברנזון
רוב הזוגות אינם מנהלים משא ומתן בכלל
מרבית הזוגות אינם מנהלים משא ומתן כנה ביניהם על הצרכים שלהם, הרצונות שלהם ועל העתיד המשותף שלהם. מה שרוב הזוגות עושים הוא "לזרום" עם הקשר ולקוות לטוב.
בדרך כלל, בתחילת הקשר הרומנטי השיטה הזאת עובדת לא רע, משום שבתחילת הקשר הכל מרגיש נפלא ונהדר, הרומנטיקה בשיאה ולכאורה "אין בעיות".
רוב הזוגות חוששים לנהל משא ומתן בתחילת הקשר
אבל זמן לא רב לאחר מכן, הבעיות מתחילות לצוץ. וככל שעובר הזמן, הן רק מתרבות. אחת הסיבות שזוגות חוששים לנהל ביניהם משא ומתן על עתיד הקשר כבר בתחילת הקשר היא הפחד לאבד את הקשר מלכתחילה.
אנשים לא רוצים להצטייר כ"קשים" וכ"בעייתיים". לכן, הם לא אומרים כלום ומחכים. הם ממתינים להתחזקות הקשר והם מקווים, פעמים רבות מתוך נקודת מבט נאיבית, שהדברים יסתדרו מעצמם.
רוב הזוגות דוחים את שלב המשא ומתן לשלב מאוחר מאוד
בשלב יותר מתקדם של הקשר, מרבית הזוגות מבינים שאין ברירה אלא להיכנס למשא ומתן - גם משום שמתעוררות בעיות רבות המחייבות פיתרון וגם משום שהם מרגישים שצרכים חשובים ומרכזיים שלהם אינם נענים.
אלא שמשא ומתן בשלב מתקדם של הקשר הוא משא ומתן בעייתי וקשה, כי לגבי חלק לא מבוטל מהדברים - זה כבר מאוחר מדי. לגבי יתרת הדברים, יש צורך בהשקעה רבה של אנרגיה כדי לשנות הרגלים קיימים, הנחות מוצא, עובדות בשטח והסכמות ישנות שכבר אינן עובדות.
משא ומתן בשלב מאוחר הוא בעייתי וקשה - כי עובדות רבות כבר נקבעו בשטח
הדבר הטוב ביותר לעשות בזוגיות הוא לנהל משא ומתן קשוח וברור כבר בתחילת הקשר. כאשר הקשר בתחילתו - והכל עוד פתוח ורך, ניתן לעצב את הקשר על פי עקרונות ברורים. זה קל לעשות כך, משום שעוד לא נוצרו הרגלים, עובדות ויחסים משמעותיים.
משא ומתן בתחילת הקשר מפשט את עתיד הקשר. הוא מציג את תפיסת העולם של כל אחד מבני הזוג בצורה כנה ואמיתית, והוא חוסך בעיות רבות, מונע קשרים מיותרים שדינם להיכשל ומאפשר להגיע להסכמות שיפתרו מחלוקות בעתיד.
וטיפ לסיום: כדי לנהל משא ומתן בתחילת הקשר יש צורך להגיע לנקודת בשלות וכנות, לדעת בדיוק מה כל אחד רוצה מעצמו ואיך הוא באמת רואה את החיים הזוגיים שלו.
עשו לנו לייק והפיצו את המאמר בקרב החברים שלכם
|