ניתן לדעת כמעט מראש מתי אדם יצליח ומתי לא - הכיצד? / מאת יואב ברנזון
העולם מחולק לענפים
העולם המעשי והכלכלי מחולק לענפי מקצוע רבים ושונים. כל ענף מקצועי הוא סוג של מקצוע והוא כפוף למגבלות מסויימות, לשיטת תגמול, לצורת עבודה ולסיכויי הצלחה.
למשל, ענף השירה הוא ענף שמאוד קשה להצליח בו, מעטים זוכים לבלוט ולהיות כוכבים, כל היתר נידונים להרבה מאוד מאמצים וכישרון אבל לתגמול מועט ולמאבק יומיומי על הפרנסה.
יש ענפים פוריים מאוד ויש ענפים דלים יותר
לעומת זאת, יש ענפים משגשגים ופוריים מאוד שהעיסוק בהם מאפשר להגיע בקלות יחסית להצלחה ולרווחה כלכלית. למשל, ייבוא רכב הוא ענף בעל מרווחי רווח גדולים מאוד עבור האנשים שעוסקים בו.
חשוב להבין, הצלחה אינה רק עניין של כישרון אלא היא קשורה יותר בשאלה "היכן אתה שם את הכישרון שלך?". אפילו האדם המוכשר ביותר בתחום מסויים, עלול לגלות שהיכולת שלו להצליח היא מוגבלת כי לענף המקצועי בו הוא עוסק יש מגבלות תעסוקתיות מובנות שאינן מאפשרות לו להיות חופשי באמת ולהגיע לשיאים שהוא רוצה להגיע אליהם.
הצלחה מחייבת מעבר מענף דל לענף משגשג
לכן, לאנשים שרוצים להצליח בצורה משמעותית בחייהם לא תהיה ברירה אלא לעבור במהלך חייהם מענף לענף, ממסלול מקצועי אחד למסלול מקצועי אחר - במטרה להגיע לענפים הפוריים ביותר, המשגשגים ביותר, בעלי פוטנציאל ההצלחה המשמעותי ביותר.
למה הדבר דומה? לקוף הנמצא על העץ ומחפש לאכול פירות. הוא עומד על ענף שהוא דל בפירות ואין בו כמעט כלום. אם הוא ימשיך לעמוד עליו - מצבו יהיה רע ומר. אבל מספר ענפים לידו ישנו ענף עמוס בפירות היכול לכלכל את הקוף למשך תקופה ארוכה. רק אם הקוף יעבור מהענף עליו הוא נמצא לענף הפורה - מצבו יוכל להשתפר ומציאות חייו תשתנה פלאים.
זה נדיר להצליח מאוד בענף דל ומוגבל
יש אנשים שמנסים בכל כוחם להצליח בענף מקצועי שהוא מטיבו מוגבל, דל, עמוס בתחרות או פשוט ענף שמיצה את עצמו ולא ניתן להתפרנס ממנו בכבוד.
ההתעקשות שלהם נובעת או מהרגל ונוחיות או מהמחשבה - המוטעית - שהם מוכשרים רק בתחום המקצועי המסויים של הענף אליו הם שייכים והם אינם מסוגלים לעשות משהו אחר בענף מקצועי אחר.
וטיפ לסיום: החכמה בחיים והדרך להצלחה בחיים היא לא להיתקע במקום אחד, בענף אחד, בתחום מקצועי אחד - במידה ומתברר שהענף הזה אינו פורה אלא דל, מוגבל וחסום מקצועית - אלא לנוע מענפים דלים לענפים משגשגים. לכן, אל תשאלו את עצמכם רק את השאלה "במה אני מוכשר?" אלא תשאלו את עצמכם גם את השאלה "היכן יהיה הכי טוב שאשקיע את הכישרון שלי?".
|