מתי יחסים פשוט אינם משתלמים לגברים - ומדוע? / מאת יואב ברנזון
מתי יחסים אינם משתלמים לגברים?
כל עסקה בחיים וכל בחירה בחיים היא כדאית רק כאשר מידת ההשקעה תואמת את מידת ההנאה, הקבלה והתמורה. גברים בנטייתם הטבעית מוכנים להתאמץ ולעשות הרבה כדי ליהנות, לקבל ולהצליח. ניתן לומר שגברים מורגלים ואף מחונכים לתת כדי לקבל ולהתאמץ כדי להצליח.
אבל, גברים רבים מגלים במהלך חייהם הזוגיים שגם כאשר רמת הנתינה שלהם היא גבוהה, ואפילו גבוהה מאוד - הם אינם מקבלים בתמורה די הצורך. לעיתים, הם נותנים הכל, ומקבלים מעט מאוד, אם בכלל.
העסקה הזוגית - ציפיות וסיכונים
מה מצופה מגבר לתת למען קשר זוגי?
1. בדרך כלל גבר תורם כלכלית יותר מאשר האישה.
2. גבר צריך להקריב את החופש האישי שלו למען קשר זוגי.
3. גבר אמור להיכנס למסגרת מחייבת של ילדים ומשפחה.
4. הגבר חייב לשנות את צורת המגורים שלו ואת הרגלי החיים שלו כרווק אם ברצונו לחיות בזוגיות.
5. הצרכים המיניים של הגבר נמצאים בשליטה של אישה אחת, ובכוחה לבחור לספק לו מין או לא.
איזה סיכונים גבר נוטל על עצמו במסגרת של יחסים זוגיים?
1. שמבחינה כלכלית האישה תקבל יותר מאשר היא תורמת.
2. שהאישה תעזוב אותו, תיקח את הילדים ותפרק את המשפחה, מבלי שיש לו שום שליטה על כך.
3. אין לו שום דרך להבטיח שהוא אכן יהיה מסופק עם האישה מבחינה מינית או יקבל ממנה מין.
4. אין לו כמעט שום דרך להבטיח את שיתוף הפעולה של האישה או את הצייתנות שלה.
5. אין לו שום אפשרות חוקית או מוסרית לאכוף על האישה דבר.
הימור פרוע לגברים
בשיטת החיים המודרנית זוגיות היא הימור פרוע לגברים רבים. גברים גרושים רבים מבינים את מידת ההימור הזאת רק בדיעבד, והם נאלצים להיזהר מאוד מקשרים זוגיים לאחר הגירושין בשל החשש להיקלע שוב למצב לא משתלם של נתינה מרובה וקבלה קטנה בתמורה.
גברים רבים חשים שזוגיות בעידן המודרני היא פשוט עסקה לא משתלמת ומסוכנת שבה רב הסיכון על הסיכוי. הגברים נדרשים לתת הרבה, להמר כמעט על כל מה שיש להם ולקבל בתמורה מעט מאוד. זוגיות מודרנית הפכה עבור גברים לסוג של הימור מסוכן במקום עסקה הוגנת וצודקת, כאשר לעיתים קרובות מדי היא מתבררת כהפסד ידוע מראש שאין ברירה אלא לעמוד בו.
ככל שעובר הזמן - העסקה הזוגית הופכת בעייתית יותר עבור גברים
למרבית הקשרים הזוגיים יש מבנה שחוזר על עצמו - דווקא בתחילת היחסים הגבר נדרש לתת מעט ואילו האישה מעניקה הרבה, ואילו ככל שעובר הזמן מצופה מהגבר לתת יותר ואילו מהאישה מצופה לתת פחות.
איך זה עובד? בשלב הראשוני של קשר זוגי הגבר נדרש לתת לאישה מעט אבל לקבל ממנה המון: יחסי מין מעולים, קשר קליל, חוויות רומנטיות ותחושה שהאישה מקבלת אותו, לעיתים מעריצה אותו, אוהבת אותו, מתגעגעת אליו ואינה באה אליו בדרישות ובתביעות, כי הקשר הוא עדיין לא קשר מחייב או ממוסד. בשלב מיסוד הקשר הגבר נדרש לתת לאישה הרבה יותר ודווקא אז הוא מקבל ממנה הרבה פחות: הוא אמור לממן חלק גדול מההוצאות של המגורים והחיים המשותפים ולעמוד בציפיות של האישה ובביקורת שלה, אבל דווקא אז הוא מקבל ממנה פחות אהבה, פחות רומנטיקה ופחות מין סוחף. בשלב הקמת המשפחה הגבר כבר נדרש לתת את כל מה שיש לו לזוגיות ולבית והוא נאלץ להגדיל את רמת המחוייבות והעזרה שלו למקסימום, ובתמורה הוא מקבל אפילו פחות רומנטיקה, סקס או תחושה של קבלה, הערצה והערכה.
הזמן המשתלם ביותר - תחילת היחסים
עבור גברים רבים נוצר מצב בו דווקא תחילת היחסים היא התקופה הטובה ביותר והמשתלמת ביותר של היחסים הזוגיים, ואילו המשך היחסים לטווח הארוך רק הולך והופך את היחסים לפחות משתלמים ולעיתים ללא משתלמים בכלל עבור הגברים.
זו הסיבה מדוע גברים רבים מנסים "למשוך" את שלב החיזור כמה שיותר, והם אינם ממהרים לעבור לגור ביחד או להתחתן. ישנם גברים שעושים הכל כדי להישאר בשלב החיזור, בו התגמול שלהם הוא הגבוה ביותר, ונמנעים במכוון לעבור לשלב המיסוד ולשלב המשפחתיות - בידיעה שבשלבים אלה היחסים יהיו מתגמלים עבורם הרבה פחות ולעיתים אף בלתי משתלמים לחלוטין.
וטיפ לסיום: זוגיות ארוכת טווח היא עסק מאוד משתלם לנשים אבל הימור מסוכן ולא משתלם לגברים, כי ככל שעובר הזמן הגברים רק מפסידים ביחסים הזוגיים. רק כשיוצרים מראש מבנה של זוגיות שיוויונית ארוכת טווח ניתן להסתכל על קשר זוגי כעל עסקה הוגנת ומשתלמת עבור גברים.
|