העולם נמצא בפתחה של מהפכה שתביא את חכמת ההמון לעמדת שליטה - הכיצד? / מאת יואב ברנזון
הון שלטון - דחיקת מקומו של ההמון
בעשורים האחרונים הגיע לשיאו תהליך מסוכן ומשחית. נוצרה ברית מסואבת בין ההון לשלטון, כלומר בין הטייקונים הגדולים לבין הפוליטיקאים והמדינאים. הברית הזאת דחקה את מקומו של העם, שהוא למעשה הריבון האמיתי של המדינה, והותירה לו מרחב השפעה צר ומגוחך: פעם בארבע שנים יש לו זכות של בחירה במועמד שמציגים לו בעלי עניין.
כך יוצא, שהעם (הריבון) בוחר פעם בארבע שנים את נציגיו (השלטון) אבל אלה עובדים וכפופים למעשה לטייקונים ולבעלי העניין הכלכלי (ההון). בהדרגה, מתברר לעם שהשלטון אותו הוא מינה אינו עובד בשבילו ובעבורו אלא שהשלטון עובד למען גורמים אחרים לחלוטין - בעלי ההון. עוד מסתבר לעם, שזה לא עניין פוליטי או מפלגתי, משום שכל המפלגות חתומות על אותה הברית המושחתת של ההון והשלטון.
הריבון בוחר בשלטון אבל השלטון עובד בשביל ההון ולא בשביל הריבון
במציאות המודרנית הנוכחית אין אפשרות לנתק את הברית בין ההון והשלטון, משום שכדי להיבחר באורח דמוקרטי נציגי השלטון זקוקים להון אדיר למערכות הבחירות שלהם אותו הם יכולים לגייס בעיקר מבעלי ההון הגדולים השמחים מצידם "לסייע" - הכל במטרה לגזור את הקופון לאחר הבחירות.
כדי להבטיח את המשך שלטונם במדינה בעלי ההון משקיעים כספים עצומים בכל המועמדים האפשריים בבחירות כדי לא להישאר ללא נציג ששולט במדינה מטעמם לאחר הבחירות. בכך הם מכסים את כל טווח האפשרויות. בסופו של דבר, המועמד הנבחר, ולא משנה מאיזה צד פוליטי הוא מגיע, הופך למעשה לבובה אשר כפופה ומחוייבת לבעלי ההון הרבה לפני שהיא מחוייבת לעם שבחר אותו.
מהפיכת הריבון - הריבון הוא המלך
אבל בשנים האחרונות מתחיל להתרחש שינוי במצב. העם מתחיל להבין שמעמדו נחות ושכוח ההשפעה של האזרח הקטן על השלטון או על הטייקונים הגדולים הוא אפסי לחלוטין. כתוצאה מכך מתעוררת ההבנה שיש לבצע מהפכה ולהשיב את הכוח להמון שהוא הריבון האמיתי והבעלים היחידי של המדינה, המשאבים, הכספים וכיו"ב.
המטרה של המהפכה הזאת היא להפוך את העם לכוח המניע את המדינה. העם מעוניין לשלוט גם על נציגי השלטון וגם על אנשי ההון, כך ששני מוקדי כוח אלה יהיו חלשים מההמון.
דוגמאות
התהליך הזה קורה בכמה מישורים בו זמנית.
למשל, בתחום הספורט, קבוצות מסויימות מנוהלות על ידי אוהדים ולא על ידי בעלי הון (קבוצת בארסה הספרדית וקבוצת הפועל תל אביב בכדורסל).
בתחום העסקים, מפעלים נרכשים על ידי העובדים שהופכים לבעלים של המפעלים והם מנהלים אותם.
בתחום הכלכלי, מהפכות צרכנים כמו מהפיכת הקוטג יוצרת לחץ על השלטון ובעלי ההון להוריד מחירים.
בתחום המדיני, ומהפכות עממיות (דוגמת אביב העמים הערבי) מפילות שלטון רודני ומושחת.
התהליך הזה ילך ויתעצם. הוא יגרום למצב בו בהדרגה כוח ההמון יעלה ויתחזק. ההשפעה של ההמון על השלטון ועל אנשי ההון תתגבר ותביא למצב של היפוך תפקידים, בו ההמון יהיה הריבון ואילו אנשי השלטון ואנשי ההון יהיו כפופים לאינטרסים ולרצון של ההמון.
וטיפ לסיום: השנים הקרובות יהפכו את היוצרות. "חכמת ההמון" היא שתקבע את המציאות המדינית. סקרים, קבוצות לחץ, רייטינג, פייסבוק, התקוממיות והפגנות - כל אלה הם שיכתיבו לאנשי השלטון ולאנשי ההון את הדרך. ההמון יהפוך בהדרגה לכוח המרכזי השולט במדינה.
|