ההמצאה
נישואים היא המצאה רבת שנים שמטרתה הייתה לקבע את הקשר הזוגי ולהבטיח את יציבותו לאורך שנים. ההמצאה הזאת הייתה חלק מעולם הדת, שניסתה להסדיר ולקבע את ההתנהגות האנושית במסגרת חוקי מוסר וחיי יום יום ברורים ופשוטים.
בעיקרון, הדת תמיד נשלטה על ידי גברים ולא על ידי נשים. הדת היא זו שחייבה ועדיין מחייבת את הנשים לשורה ארוכה של תפקידים ומחוייבויות ובתור שכזאת היא כובלת את הנשים לתפקידים מסורתיים, כמו הקרבה, טיפול באחרים, סיפוק הרצונות של הבעל והילדים וויתור על עצמה.
נישואים משעבדים את האישה יותר מאשר הגבר
אין ספק שנשים מרגישות חנוקות וסגורות במסגרת הנישואים שלהם יחסית לגברים. מחקרים עדכניים מראים כי התחושה הזאת נטועה עמוק יותר אצל נשים ופחות אצל הגברים.
תחושת הסבל והעדר החופש מועצמת אצל נשים נשואות, כי באופן היסטורי מוסד הנישואים מתקשר לדיכוי האישה, הפיכתה לעבד של הבית, הציפייה ממנה לכבד את הבעל, לעשות את רצונותיו, לטפל בילדים ולהקריב את עצמה עבור בני המשפחה.
גברים מאושרים יותר בנישואים לעומת נשים - מדוע בעצם?
לגברים טוב ונוח יותר במסגרת הזוגית הממוסדת כי מסגרת הנשואים מעניקה לגברים ביטחון, מישהו שמטפל בהם, יציבות, שקט וגם כוח כלכלי גדול יותר.
לעומת זאת, נשים מאושרות פחות מגברים בנישואים שלהם והן סובלות הרבה יותר מהם. הן גם עובדות קשה בחוץ, הן גם מביאות ילדים, הן גם מתחזקות את הקשר הזוגי הרומנטי ובסופו של יום הן שחוקות מרמת העומסים הנדרשת מהן.
מבנה זוגי קליל יותר מתאים מאוד לנשים
ישנה עובדה מכרעת ומדהימה שמוכיחה שנשים חוות סבל בנישואים: נשים סובלות בנישואים משום שהנשים - ולא הגברים - הן אלה שדוחפות לגירושין. למעלה מ-90% (!!) ממקרי הגירושין נעשו ביוזמת האישה - ולא הגבר.
מסתבר, שנשים אולי רוצות להתמסד בזוגיות כדי להבטיח ביטחון לילדים שבדרך. אבל מבחינה אישית, זוגית ורגשית - הן סובלות מקשר ממוסד מדי שבו הגבר "משתלט", "מפריע", "מתערב" ואפילו מדכא את האישה ומגביל את החופש האישי שלה.
וטיפ לסיום: בחסות מוסד הנישואים נשים מוצאות את עצמן מדוכאות וכבולות לתפקידיהן הישנים והמסורתיים. מוסד הנישואים פוגע ומגביל את החופש האישי של האישה יותר מאשר את החופש האישי של הגבר.
|