שפה היא הבסיס להגדרת המציאות ולתפיסת המציאות. השפה היא המקור והיא למעשה זו שקובעת את המציאות הסופית, משום שהיא מתארת לאדם את מה שהוא רואה.
שפה אלימה תוביל למחשבות אלימות ובסופו של דבר להתנהגות אלימה ולמציאות אגרסיבית. השפה היא אבן היסוד לכלל התרבות האנושית, וללא שפה, אותיות ומילים המין האנושי לא היה מתפתח כלל.
מחשבה
מחשבות הן תוצאה של שפה. המחשבה היא האופן בו אנחנו מנסים להבין את המציאות, לתפוס אותה, לפרש אותה. פירוש זה נעשה על ידי עולם המושגים שלנו.
לכן, המציאות שאנו רואים אף פעם אינה עומדת בפני עצמה אלא היא תוצאה של סינון, ניתוח, פירוש והפרדה שהמחשבות שלנו עושות עבורנו. איננו מסוגלים לתפוס את המציאות כפי שהיא אלא תמיד דרך מחשבותינו.
מציאות
המציאות היא רבת פנים ורבת שכבות. היא אינה מקשה אחת, היא אינה אובייקטיבית, היא אינה קבועה והיא אינה נצחית. היא דינמיקה משתנה ורבת פנים שאנו רואים כל פעם חלק מזערי וקטן ממנה.
אין מציאות מוחלטת אלא רק מציאות סובייקטיבית. כל סובייקט, כלומר כל אדם, רואה את אותה המציאות בצורה שונה, על פי המחשבות שלו שבנויות על בסיס השפה בה הוא משתמש ועל סמך המושגים אותם הוא מכיר.
חשיבות השפה
שינוי של המציאות ושינוי של המחשבות כרוך בשינוי של השפה ושל מושגי היסוד. בלעדיהם לא ייתכן שינוי. כל עוד אדם מאמין ומשתמש באותם המושגים ובאותם הסמלים והערכים - המציאות שלו לעולם לא תשתנה.
שינוי שפה הוא הבסיס לכל שינוי כי שינוי מושגי היסוד והערכים מוביל לשינוי המחשבות, ומשם הדרך קצרה לשינוי ההתנהגות ולשינוי פירוש ותפיסת המציאות.