אלימות
האם אתם אלימים - 6 סיבות לאלימות שלכם וכיצד תתמודדו איתה? / מאת יואב ברנזון
מהי אלימות?
אלימות אינה רק מכות. אלימות היא גם שתיקות ממושכות, ניתוקים ארוכים, ריבים כרוניים, צעקות, התפרצויות זעם וכעס, השתוללויות, קללות, ביזוי וזלזול באחרים, תחושת מתח באוויר, התנהלות לחוצה, ביקורת בלתי פוסקת ותוקפנות מילולית.
אם אתם אלימים ואתם רוצים להתמודד עם האלימות שלכם עליכם תחילה להבין את המקורות מהם נובעת האלימות שלכם ואת הדרכים להתמודד עם גורמי האלימות שלכם בצורה אפקטיבית.
1) מזונות אלימים
מזונות אלימים הם מזונות עתירי סוכר. מחקרים מוכיחים בצורה חד-משמעית כי הורדה משמעותית של כמות הסוכרים בצריכת המזון מובילה לירידה דרמטית ברמת האלימות, כי הסוכר הוא סם הממריץ את הגוף וצריכתו בכמויות גדולות מכניסה את הגוף לתודעה אלימה של "מצב חירום".
הקטינו את צריכת הסוכר, צמצמו את היקף שתיית המשקאות הקלים והממותקים, הפחיתו בצריכת הקפאין (קפה, שוקולד וכו') והפחמימות.
2) מיניות תקועה
מיניות היא אחת הדרכים האפקטיביות לפרוק מתחים ולחצים. מחקרים מוכיחים שהימנעות ממושכת מפעילות מינית מובילה להתנהלות נוירוטית, עצבנית, לחוצה ואף אלימה - במיוחד אצל גברים אך גם אצל נשים.
בעיות בתפקוד מיני (כמו שפיכה מוקדמת וזיקפה חלשה אצל גברים וקושי להגיע לאורגזמה או נרתיק צר אצל נשים) נובעות ברוב המקרים מאלימות פנימית שהוזנחה ולא טופלה במשך שנים שסימניה הם סירוס עצמי וחוסר יכולת להרפות, לשחרר ולהתפרק מינית בצורה תקינה, נכונה ובריאה.
3) ילדותיות
אישיות ילדותית היא בדרך כלל אישיות אלימה, גחמתית, בלתי צפויה ואקצנטרית שאינה מסוגלת לדחות סיפוקים, להתחשב בצרכים של אחרים ולהבין אותם ולהפגין שליטה עצמית.
אנשים שלא התבגרו או שממשיכים להתנהל בצורה ילדותית גם בבגרותם נוטים ברוב המקרים להיות אנשים אלימים וחסרי שליטה עצמית המתקשים להתמודד במצבים של שינויים מהירים או מפתיעים, דחיית סיפוקים, התחשבות באחרים, קבלת מרות וסמכות של אחרים והשלמה עם גבולות, תפקידים ואחריות אישית.
4) חוסר סדר
חוסר סדר משקף מצב של העדר חוקים והעדר גבולות ובסופו של דבר הוא מעניק לגיטימציה לאלימות. אנשים שחיים בבלאגן, ללא חוקים ברורים, ללא משמעת וללא הרגלים חיובים - נוטים לאלימות גדולה יותר.
ללא סדר, משמעת, גבולות, מסגרות, תפקידים והגדרות - אנשים הולכים לאיבוד. הצד היצרי, הגחמתי, האימפולסיבי והקפריזי הופך לצד דומיננטי אצל אנשים כאלה והתוצאה היא אלימות מוגברת ותחושה כללית של חוסר סדר, כאוס ואנרכיה שבה בעצם הכל מותר, וודאי אם לא נאסר במפורש.
5) עישון
עישון מוביל לאלימות. ניקוטין הוא סם ממריץ והוא מוביל לעלייה בלחץ הדם, להגברת המתח והעצבים, לקושי בהתמודדות עם מצבי לחץ ובסופו של דבר להתנהגות כפייתית, נוירוטית ולעיתים גם היפר-אקטיבית ואלימה.
אנשים מעשנים הם אנשים לחוצים יותר ועצבניים, ולכן גם נוטים יותר לאלימות - מכל הסוגים. הניקוטין אותו הם צורכים באופן קבוע מכניס את הגוף שלהם לתודעה אלימה של "מצב חירום", בדיוק כמו הסוכר או האדרנלין.
6) חינוך לאלימות
בית אלים מחנך את ילדיו להיות אלימים בעצמם. אנשים שנולדו לתוך בית שבו ההורים התנהלו בצורה אלימה, לחוצה, עצבנית, כפייתית, שתלטנית, רווית ריבים, צעקות והשתוללויות, או לתוך בית שבו היו מכות, היה ניצול מיני או שתיקות ארוכות - הופכים בעצמם לאנשים אלימים.
תוך זמן קצר מאוד הגישה האלימה מחלחלת לתוך האישיות והנפש שלהם - ולכן כבר מגיל צעיר הם מגלים אופי אלים, חסר מנוח, עצבני, אטום, משתולל וחסר גבולות.
וטיפ לסיום: ככל שיש בתוככם פחות אלימות - כך יש בכם יותר שליטה עצמית, רווחה, שמחה וחיוביות.
|