אובדן שליטה
מה גורם לנו לאבד שליטה – וכיצד מחזירים את השליטה מחדש? / מאת יואב ברנזון
המקור לאובדן שליטה
המקור לאובדן שליטה הוא תמיד אמוציונאלי. כאשר אנשים פועלים ממקום אמוציונאלי – הם פועלים בצורה פחות אפקטיבית, פחות שקולה ופחות יציבה, וכתוצאה מכך הם גם מגיעים לתוצאות נמוכות או גרועות למרות ואולי דווקא בגלל המאמצים הרבים מדי שהם השקיעו.
כאשר אתם רגישים מדי, להוטים מדי, מסכנים מדי, מפוחדים מדי, מעוצבנים מדי, לחוצים מדי או טוטאליים – אתם מאבדים את שיקול הדעת שלכם, את היציבות שלכם ואת הביטחון שלכם ובמקום זאת אתם מבצעים טעויות ובחירות מוטעות.
אובדן שליטה בחיים
אובדן שליטה יכול להתרחש בכל תחומי החיים: בעבודה, עם הבוס, עם השכנים, על הכביש, עם בני הזוג, במשפחה ובעסקים. אובדן שליטה תמיד מוביל אתכם לעמדת חולשה, קורבנות, אין אונים ופחד.
פעולה ממקום אמוציונאלי היא תמיד פעולה שנובעת מעודף מעורבות, עודף אכפתיות, ציפיות גבוהות, חוסר גבולות, טוטאליות והקרבה. לעומת זאת, פעולה ממקום של שליטה עצמית נובעת משקט פנימי, מחשיבה בהירה, מהעדר מעורבות אישית ומסוג של ניטראליות, ויתור, השלמה ויכולת בחירה.
שליטה עצמית היא תוצאה של שקט פנימי
לאנשים רועשים אין יכולת בחירה ולכן אין להם גם שקט פנימי. הם חייבים לפעול בצורה שהם פועלים וכשמשהו לא בדיוק מסתדר להם הם פשוט מאבדים שליטה ומשתוללים. לעומת זאת, לאנשים בעלי יכולת בחירה יש שקט פנימי, ולכן גם כשיש להם בעיה ודברים לא מסתדרים יש להם את היכולת ואת הזמן לעצור את עצמם, לחשוב, לתכנן ולקחת החלטות נכונות בהתאם.
שליטה עצמית היא תמיד תוצאה של שקט פנימי, של יכולת לא להתרגש משום דבר, לא להתעצבן, לא להיות מכורים לדברים או לאנשים, לא להזדקק, לא להיות להוט, לא להגיב בצורה לוחמנית או כפייתית – אלא להיות רפוי, נינוח ומשוחרר לאפשרויות שונות.
וטיפ לסיום: כדי להגיע לשליטה עצמית ולשקט פנימי יש לפעול לאט יותר, להאט את הקצב ולהקפיד לקבל את החיים בשוויון נפש.
|