בעיות אנושיות
מהי הדרך הנכונה לפתור בעיות אנושיות? / מאת יואב ברנזון
פתרון חד-צדדי
העולם שלנו מלא בבעיות אנושיות. בעיות אנושיות הן תמיד בעיות מורכבות, רבות פנים, מרובות אינטרסים ועדינות. אלא שרוב האנשים ניגשים לבעיות אנושיות בצורה חד-צדדית.
הם מנסים לפתור את הבעיה מנקודת המבט האישית והצרה שלהם בלבד, והם מתעלמים ואינם מתייחסים ליתר הצדדים של הבעיה ולאינטרסים ולצרכים של האנשים האחרים שקשורים אליה.
פתרון רב-צדדי
פתרון נכון של בעיות אנושיות מורכבות חייב להביא בחשבון את כל האינטרסים, כל הצרכים, כל האנשים וכל הצדדים של הבעיה, ולא רק חלקים ממנה, אחרת הפתרון "לא יחזיק מים" ובסופו של דבר הוא יקרוס.
הדבר נכון במיוחד בתחום הבעיות הקשורות בזוגיות ובמשפחה. במיוחד בתחום זה יש לאמץ קו מחשבה כולל ורחב הלוקח בחשבון את האינטרסים של כל הצדדים: ההורים, הילדים וצדדים נוספים אחרים.
Win-win
פתרון אמיתי ונכון של בעיות אנושיות הוא תמיד פתרון שמאפשר לכל הצדדים ליהנות, להרוויח ולהתקדם. פתרון חלקי או גרוע הוא פתרון שכביכול פותר בעיה של צד אחד על חשבון יתר הצדדים או פותר צד אחד של הבעיה אבל יוצר שורה של בעיות חדשות.
מבט כולל ורחב על בעיות אנושיות הוא הדרך הנכונה לפתרונן – לטובת כל הצדדים. גישה אנוכית לעולם לא תביא לפתרון, אלא להיפך – להחרפת הבעיה ולהנצחתה.
וטיפ לסיום: ההבדל בין ראש ממשלה לשר כלשהו הוא זה – שר רואה רק את האינטרס של משרדו. ראש ממשלה רואה את טובת כל העם. בפתרון בעיותיכם עם אנשים אחרים אמצו לעצמכם השקפה רחבה של ראש ממשלה ולא של שר צר ואינטרסנט.
|