תמיד צודקות
מדוע נשים פוחדות משינוי? / מאת יואב ברנזון
האישה תמיד צודקת
נשים רבות גדלות על שטיפת המוח המופרכת שלפיה "אימא תמיד יודעת" ו"האישה תמיד צודקת". בבגרותן, הן מפתחות יחס עצמי צדקני וביקורתיות מאוד גדולה כלפי אחרים.
נשים צדקניות הן נשים שיודעות לבקר, לשפוט ו"לתקן" את הגברים שאיתן – אבל את עצמן לא. הן אינן פתוחות לביקורת, לשינוי עצמי, להתחשבות או להיכרות מעמיקה עם בן הזוג שלהן משום שהן בטוחות שהן "מושלמות", "הכי יודעות" ותמיד צודקות.
פסימיות, צדקנות ושכלתנות
הציפייה של נשים צודקות היא שהגברים ישתנו עבורם, שהסביבה תשתנה עבורן, שהעולם ישתנה עבורן – אבל שהן לא יעברו שום שינוי עם עצמן. עצם התפיסה של השינוי אינה מוכרת להם והן פשוט לא מאמינות בשינוי עצמי כמנוף לשינוי החיים והמציאות.
ברמה הזוגית, נשים צודקות הן נשים שאינן מסוגלות להתחבר עם גברים אלא רק לשפוט אותם, לבחון אם הם מתאימים לצרכים שלהם ולכעוס, להתאכזב ולהיפגע בכל פעם שגבר מאכזב אותן או לא נותן להן בדיוק את מה שהן צריכות ברגע שבו הן צריכות.
התחברות זוגית מחייבת שינוי עצמי והתחשבות
בגיל מבוגר יותר, נשים צודקות מוצאות את עצמן בודדות, רווקות או נשואות בקשרים גרועים, מוזנחים ולא מתפקדים. הן מייחסות את מצבן לאחרים, לגברים, לסביבה – במקום לעצמן. הן מתקשות לראות שהתשובה הנכונה טמונה בהן, ובמקום זאת הן עסוקות ללא הפסק בביקורת, בכעסים ובחיפוש האשמים בסביבתן.
חשוב להבין שהתחברות זוגית מחייבת קודם כל שינוי עצמי, הפסקת התזה של "אני תמיד צודקת" ו"רק אני יודעת" לטובת "אני מוכנה להקשיב" ו"אני פתוחה גם ללמוד דברים אחרים".
וטיפ לסיום: המוכנות להקשיב, ללמוד, להתחשב בצד השני ולעשות דברים חדשים היא הצעד הראשון בתהליך מסקרן ומרתק של שינוי עצמי והפיכתה של האישה הצודקת, הביקורתית והמתוסכלת לאישה פתוחה, גמישה ובעלת שמחת חיים.
|